Germania: Muncitorii români, PROTEST, azi 18 mai alături sindicaliștii nemți: "Românii, exploatați sistemic. Nimeni din Germania nu ar munci în locul lor"

Narcis Popa |
Data publicării:

Sindicaliștii FAU Bonn organizează astăzi un protest în fața unuia dintre cei mai mari angajatori de muncitori sezonieri români din Germania. Aceștia acuză că muncitorii români de la cules de căpșuni sunt prost plătiți și au fost chemați pentru că nimeni din Germania nu ar fi dispus să facă această muncă.  

"Guvernul federal a solicitat ajutor lucrătorilor români pentru a aduce recolta. O slujbă prost plătită pe care aproape că nimeni din Germania vrea să o facă", relatează site-direkteaktion.org.

Conform sursei citate, "aproximativ 300 de muncitori români lucrează în prezent și la Spargelhof Ritter din Bornheim, lângă Bonn. În jur de 30 de cutii de căpșuni de persoană sunt recoltate zilnic pentru un salariu pe oră de 3 € pe cutie - teoretic, de multe or, chiar mai puțin.  Aceasta înseamnă că aceștia nu iau nici măcar salariul minim din Germania. Riscul unei infecții cu Covid 19 este mare, astfel că guvernul federal a decis măsuri minime de igienă. De aceea, fermierului nu îi pasă mult, lucrătorii sunt expuși la virus fără protecție, nu primesc măști MNS, nu există echipament de protecție, nici articole de igienă, nici măcar în spațiile de cazare. Toaletele și dușurile sunt murdare. Mâncarea este dedusă din salarii, chiar dacă au fost convenite mese gratuite. Nici măcar apă caldă nu este disponibilă. Condiții de muncă absolut scandaloase. Muncitorilor li se interzice chiar părăsirea spațiilor, care este păzit de agenți de securitate.

Primul salariu a fost plătit joi, între 100 și 200 € de persoană - pentru o lună de muncă. În sfârșit, a fost suficient pentru colegi când au fost observate ocazional plăți mai mari pentru aceeași muncă.

FAU Bonn este în contact cu colegii de la pichetul de pe site și solicită proteste în fața fermei Spargelhof Ritter, luni, 18 mai . Punctul de întâlnire este la 9:00 a.m.: Im Ühlchen, 53332 Bornheim," se arată pe site-ul direktektion.org. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel