Preotul Eugen Tănăsescu a vorbit despre ce se afla în mansarda Arhiepiscopiei Tomisului, cuprinsă de flăcări

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a spus că în acest moment se pate exclude varianta unui incendiu pus intenționat de o mână criminală. Mansarda cuprinsă de flăcări era locuită de mai mulți preoți și călugări.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că nu cunoaște să fie afectate bunuri de importanță mare a Arhiepiscopiei, fiind vorba de bunuri personale ale preoților. 

„Sperăm să se lichideze... Nu știu să estimez ca suprafață. Pompierii care sunt înăuntru, înțeleg că deja sunt două echipe de pompieri. Unii se ocupă de mansardă, alții se ocupă de izolarea focului să nu coboare la etajele inferioare și după ce vom reuși lichidarea incendiului vom vedea ce pagube au fost. În principiu, la etajul mansardat nu erau mari bunuri. Clădirea este patrimoniu, dar acolo erau mai multe bunuri personale ale preoților, călugărilor și nu putem vorbi de mari bunuri ale Arhiepiscopiei”, a transmis Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Tot ce știm este că incendiul a pornit de la chilia unui călugăr”, a spus Eugen Tănăsescu.

Vezi și: Alertă la Constanța: Arde Arhiepiscopia Tomisului. IPS Teodosie era așteptat la slujbă la ora 22.00 (VIDEO)

 

În momentul incendiului se oficia o slujbă în catedrala arhiepiscopală, care este foarte aproape de palatul arhiepiscopal.  „Dacă se va impune evacuarea catedralei, o vom face, până acum nu a fost cazul“, a adăugat el pentru Antena 3.

Preotul Eugen Tănăsescu a ținut să precizeze că se exclude în acest moment varianta unui incendiu pus intenționat de o mână criminală cauzele incendiului urmând a fi stabilite de anchetatori.

Desfășurarea de forțe este una impresionată, venind în sprijin atât societăți private, cât și primăria. Peste 70 de pompieri intervin la incendiul din Piața Ovidiu. 

Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, a venit la rândul său cu detalii privind incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului 

„Apelul a fost primit la ora 21.52, prin care am fost informați că la mansarda Arhiepiscopiei din Constanța se manifestă un incendiu . Intervenim cu 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de la un operator privat, trei autocisterne de la primărie, o descarcerare, cinci autoscări, doua echipaje smurd. Intervin peste 70 pompieri. Actiunea este în dinamică. Colegii lucrează pentru lichidarea incendiului. Dificil este că acoperișul este din lemn, iar incendiul se manifestă doar la acoperiș. Nu este pericol de extindere către alte clădiri. Nu au fost victime, din fericire. Nu au fost găsite persoane în interior și nici nu au fost alte persoane care să necesite asistență medicală sau transport la spital”, a transmis Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt ISU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel