Predoiu: Ministerul Justiției nu intenționează modificarea vârstei de pensionare pentru magistrați

Alexandra Curtache / 31 mai, 23:04
Predoiu: Ministerul Justiției nu intenționează modificarea vârstei de pensionare pentru magistrați
Predoiu: Ministerul Justiției nu intenționează modificarea vârstei de pensionare pentru magistrați

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis, marți că nu există un proiect care să vizeze o creștere a vârstei de pensionare a magistraților în noile legi ale justiției.

Predoiu a spus că Ministerul Justiției nu are în intenție nicio intervenție legislativă în sensul stabilirii unei noi vârste de pensionare pentru magistrați, alta decât cea în vigoare.

„Ministerul Justiției este preocupat de stabilitatea resursei umane din sistemul judiciar și înțelege că păstrarea vârstei de pensionare în vigoare și a stabilității prevederilor legale care o consacră sunt elemente esențiale ale păstrării magistraților în activitate și prezervarea stabilității resursei umane din sistem”, transmite Ministerul Justiției.

 

Parcursul dezbaterii proiectelor de legi ale Justiției

 

În ceea ce privește parcursul dezbaterii proiectelor de legi ale Justiției, acestea au fost puse în dezbatere publică în septembrie 2020, fiind în dezbatere pe parcursul mai multor luni de zile, până în primăvara anului 2021.

Ulterior, procesul de promovare a fost reluat, în decembrie 2021, ministerul Justiției integrând propuneri din dezbaterea din cursul anului 2021 și desfășurând recent o consultare cu Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, consultare aflată în parametrii normali de dialog și cooperare cu Comisia Europeană.

 

Cătălin Predoiu: Definitivarea proiectelor noilor legi este un obiectiv prioritar

 

„Definitivarea proiectelor noilor legi ale Justiţiei, precum şi a proiectelor de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală este un obiectiv prioritar în cadrul Programului de Guvernare și un obiectiv al MCV pe Justiție, prevăzut și în cadrul PNRR, iar termenul asumat de Romania în cadrul PNRR pentru intrarea în vigoare a modificărilor la codurile penale este de 31.12.2022, iar pentru legile Justiției este 30 iunie 2023. Cu toate acestea, obiectivul ministerului este de a realiza aceste obiective mult mai devreme, întrucât sistemul judiciar, dar și cetățenii au nevoie urgentă de aceste legi”, informează Ministerul Justiției.

Ministerul Justiției va transmite în perioada imediat următoare proiectele codurilor penale spre aprobare Guvernului și proiectele legilor Justiției în avizare ministerială/avizare de către CSM și ulterior pentru aprobare de către Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0