Președintele ÎCCJ sesizează CSM și CSAT. Acuză presiuni la adresa justiției

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a anunţat în ședința CSM, că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi Inspecţia Judiciară, în urma afirmaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la vizitele pe care le-ar fi făcut la vile aparţinând SRI.

Tarcea a spus, potrivit Digi24, că aceste acuzații nu fac decât să umbrească persoane din sistemul juridic și actul de justiție, în general, exact într-un moment în care instanțele trebuie să pronunțe sentințe în dosare grele (săptămâna viitoare, pe 21 iunie, este așteptată sentința în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu).
 
Tarcea a mai precizat că nu a frecventat case conspirative ale SRI, așa cum este acuzată, și a avut doar relații instituționale cu celelalte autorități.
 
 "Eu am subliniat faptul că, într-o societate normală (...), cine face o afirmaţie trebuie să o demonstreze. Dar noi nu suntem într-o societate normală, suntem într-o societate caracterizată printr-o paranoia generală, suntem într-o societate în care orice slăbiciune, reală sau nereală, se speculează pentru a se aduce umbre asupra actului de justiţie. (...) Puţin îmi pasă de imaginea mea, dar îmi pasă de imaginea mea atunci când această imagine se răsfrânge asupra imaginii Înaltei Curţi şi asupra imaginii judecătorilor care trebuie să pronunţe în această perioadă nişte soluţii şi grele", a spus  Cristina Tarcea la ședința CSM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel