Prăjitură fragedă de post cu aluat ras. Este ieftină și se prepară foarte rapid!

Alexandra Curtache / 09 Martie 2022, 22:47

Prăjitura copilăriei cu gem și nuci o să te încânte imediat cum o guști. Fie că ții post, fie că ești intolerant la lactoză, acest desert este perfect, deoarece nu conține lapte sau ouă. În plus, ingredientele o să te coste foarte puțin și se prepară imediat.

Poți obține o prăjitură fragedă ca una de dulce cu această rețetă, fără ouă, unt sau lapte. Bunicile noastre făceau mereu aceste prășituri în post, pentru a trece mai repede și mai ușor. Perioada în care ne aflăm, în postul Paștelui, este destul de dificilă, mai ales pentru cei mai pofticioși, iar dulciurile cu siguranța sunt cele care ne lipsesc cel mai tare. Așa că pune-ți șorțul de bucătărie și urmează instrucțiunile.

 

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prăjitura de post 

 

- 330 grame de făină

- 200 grame de nucă mărunțită

- 250 grame de gem de prune sau marmeladă

- 120 grame zahăr

- 1 plicușeț de praf de copt

- 20 ml suc de lămâie

- un parf de sare

- 10 grame de zahăr vanilat

- 50 ml apa minerală

- 180 grame margarină cu 72% grăsime

 

2. Prăjitură ... (praji-2.png)

 

Prăjitură fragedă de post - rețeta pas cu pas

 

Margarina se taie cuburi, după ce se ține la temperatura camerei. Apoi se bate bine cu zahărul vanilat, sarea și zaharul.

În timp ce se amestecă, se adaugă praful de copt, sucul de lămâie și apa minerală și se mixează încă 2 minute.

Între timp, se cerne făina și se amestecă cu 100 de grame din miezul de nucă. Punem peste compoziția cu margarină și amestecăm până obținem un aluat nelipicios, ferm.

După ce am pregătit aluatul, păstrăm un sfert din acesta și tapetăm tava cu hartie de copt. Apoi distribuim uniform aluatul, acțiune pe care o veți face folosindu-vă numai de mâini. Peste aluat punem gemul de prune, vișine sau marmelada (după poftă) uniform și mai adăugăm 100 de grame de nucă mărunțită. Aluatul pe care l-am păstrat se va da pe răzătoarea mare, peste gem.

Prăjitura se pune la cuptor pentru 30 – 35 minute la 180 grade, după care se lasă la răcit complet. Se taie felii și se servește la temperatura camerei. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0