Prăjitura „Extaz de Ciocolată cu Caramel” - cel mai dorit desert

Alexandra Curtache |
Data publicării:
 Prăjitura „Extaz de Ciocolată cu Caramel” - cel mai dorit desert / Foto: Captura Youtube
Prăjitura „Extaz de Ciocolată cu Caramel” - cel mai dorit desert / Foto: Captura Youtube

Prăjitura „Extaz de Ciocolată cu Caramel” va captiva inimile tuturor celor care o gustă, fiind un deliciu absolut irezistibil, gata să fie savurat în orice moment al zilei sau al nopții.

Pasiunea pentru dulce este universală și, în căutarea acelui desert care să îmbine texturi și arome într-o explozie de gust, prăjitura "Extazul de Ciocolată cu Caramel" se dovedește a fi alegerea perfectă.

Cu un amestec de ciocolată bogat, cremos și o notă distinctivă de caramel, această rețetă nu numai că îți va încânta papilele gustative, dar va deveni și cel mai cerut desert de familia sau invitații tăi.

 

Prăjitura „Extaz de Ciocolată cu Caramel” - Ingrediente

 

- 200 g ciocolată neagră, topită

- 200 g unt, la temperatura camerei

- 200 g zahăr4 ouă mari

- 150 g făină

- o linguriță extract de vanilie

- 1/2 linguriță sare

- 150 g caramel dulce de casă sau din comerț

 

Prăjitura „Extaz de Ciocolată cu Caramel” - Metodă de preparare

 

Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt cu hârtie pergament. Într-un bol mare, bate untul și zahărul până când obții o compoziție cremoasă.

Adaugă ouăle, unul câte unul, și mixează bine după fiecare adăugare. Adaugă și extractul de vanilie. Încorporează ciocolata topită treptat în compoziție, amestecând continuu până se omogenizează.

Cerni făina și sarea în amestecul de ciocolată și încorporează-le cu grijă, folosind o spatulă de silicon, până când nu mai există urme de făină. Toarnă jumătate din compoziție în tava pregătită, nivelând-o cu spatele unei linguri.

Pune cu grijă caramelul peste stratul de ciocolată din tavă. Acoperă cu restul de compoziție de ciocolată și nivelează suprafața. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată).

După ce este coaptă, lasă prăjitura să se răcească în tava pentru aproximativ 15-20 de minute, apoi scoate-o și las-o să se răcească complet pe un grătar de bucătărie.

Taie prăjitura în pătrate generoase și servește cu un praf de zahăr pudră sau cu o mână bună de înghețată de vanilie.

 

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel