Prăjitura cu bulion, griș și magiun de prune. Prăjitura copilăriei transformată în tort

Liviu Ludovic / 29 apr 2022, 12:25 Salveaza PDF Comentarii
Prăjitura cu bulion, griș și magiun de prune. Prăjitura copilăriei transformată în tort
Prăjitura cu bulion, griș și magiun de prune. Prăjitura copilăriei transformată în tort

Prăjitura cu bulion, griș și magiun de prune este un preparat tradițional, pe care cu siguranță l-am încercat toți la un moment dat. Descoperă în rețeta de mai jos prăjitura copilăriei transformată în tort.

Prăjitura cu bulion, griș și magiun de prune este un desert minunat, fie că o faceți de post sau nu. Totodată, este un preparat foarte versatil. Puteți pune în cremă fie unt, fie unt de cocos. Puteți folosi lapte de vacă sau lapte de migdale.

La prima vedere, poate părea greu de făcut, însă vă putem asigura că nu este chiar așa. Hai să vedem cum se face.

Ingrediente

 

Pentru foi ai nevoie de:

- 120 ml suc de roșii

- 120 grame zahăr

- 120 ml ulei

- o linguriță și jumătate bicarbonat de sodiu

- 10 ml de oțet

- un praf sare

- aproximativ 500 grame făină (în funcție de cum „cere” aluatul)

Pentru cremă ai nevoie de:

- 700 ml lapte

- 100 gr zahăr

- 170 gr griș

- 150 gr unt

- o linguriță de extract de vanilie

- gem acrișor de prune. Dacă nu îți place cel de prune, poți alege de caise. Cel mai bun ar fi magiun, dacă ai de unde lua.

Prăjitura cu bulion, griș și magiun de prune. Mod de preparare

 

În primul rând, încingem cuptorul la 180 de grade, iar apoi ne apucăm de prăjitură.

Amestecăm bulionul cu zahărul, apoi încorporăm uleiul, bicarbonatul stins cu oțetul, iar la final făina. Nu trebuie să frământăm foarte mult.

Împărțim aluatul în 4 și întindem 4 foi pe hârtie de copt. Foile trebuie să fie în formă rotundă. Le coacem pe rând, în jur de 10 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia.

Cât se coc foile, punem laptele la fiert, iar în momentul în care fierbe, adăugăm zahărul și grișul în ploaie. Când s-a răcit puțin adăugăm vanilia și untul și amestecăm bine. Dăm crema de-o parte și o acoperim cu folie alimentară, ca să nu facă pojghiță.

Acum a venit momentul asamblării. Cum procedăm:

Punem foaie, apoi cremă, iar foaie, apoi magiun. Așezăm a treia foaie, apoi un strat generos de cremă. La final, așezăm ultima foaie.

Prăjitura cu bulion, griș și magiun de prune se decorează cu zahăr pudră și se dă la frigider până a doua zi, astfel încât să se înmoaie foile.

Poftă bună!

-----------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Rețetă de aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy