Povestea de viață a româncei Janeta, bucătăreasa unei familii NOBILE din Italia: „I-am dus contesei SARMALE“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
captura foto Twitter
captura foto Twitter

Janeta, sau Giulia, așa cum îi spun nobilii pentru care a ajuns să lucreze în Italia, a venit la emisiunea Chefi la cuțite cu gândul de a câștiga pentru a se putea întoarce acasă și de a își indeplini visul de a lucra într-o bucătărie doar a ei.

Janeta (Giulia) Godoi, guvernanta unei conteste din Italia, s-a întors în România pentru a le găti juraților de la emisiunea „Chefi la Cuțite" și să îi impresioneze. După ce i-a cucerit pe nobilii italieni cu preparatele românești, precum sărmăluțele sau ciorba de perișoare, a vrut să îi cucerească și pe cei trei chefi cu un preparat din rulouri din piept de pui. 

Giulia a plecat în Italia din cauza situației financiare dificile din țară.  Ea a ajuns să lucreze ca guvernantă pentru o familie nobilă, pentru o contesă din orașul Parma, din celebra familie Marchi. A plecat în Italia cu gândul că va sta trei ani, dar ajuns să stea 13, a povestit Janeta Godoi, cărora nobilii italieni îi spun Giulia. A ajuns să se stabilească aici cu toată familia sa din Comănești, județul Bacău: soțul și cele două fete. Ea este guvernantă, iar soțul ei este angajat grădinar.

„Acolo unde lucrăm este foarte frumos. Casa părintească este ca în filme. Această contesă am cunoscut-o prin intermediul unei prietene care a lucrat ca baby-sitter. Sunt oameni deosebiți, chiar dacă sunt de rang înalt. Am plecat datorită situației financiare. Am două fete și o căsnicie de 33 de ani. Fiica cea mare era în clasa a XI-a la liceu și îmi doream foarte mult să ajungă la facultate. Posibilitățile financiare nu acopereau cheltuielile. Am zis că plecăm pentru trei ani, dar am ajuns să stăm 13“, a povestit Janeta.

Ea a mărturisit că a pierdut foarte multe persoane dragi, dar cea mai durereoasă pierdere a fost cea a unui copil, chiar la naștere. „Întotdeauna am gândit că orice rău se va termina cu bine. La trei ani după pierderea băiatului am rămas din nou însărcinată și așa a venit pe lume Maria, cea de-a doua fată, care a adus lumină în casa noastră“, a mărturisit femeia.

„Mă simt norocoasă pentru că lucrăm la această familie. Suntem tratați ca membri ai familiei. Niciodată nu ne-am simțit ca niște servitori“. Ea a povestit că familia sa locuiește într-o casă alăturată de vila conților și le-a vorbit despre vila în care locuiește contesa, care numără 11 dormitoare, șapte băi, și chiar dacă deține jumătate din orașul Parma, sunt foarte modești. „Aș pute-o denumi un palat. Toată casa e aranjată în stil regesc“, le-a povestit Janeta juraților.

„Contesa vine o dată pe sătpmână pentru a vedea cum merg treburile. Ei nu locuiesc acolo, dar își petrec week-endurile și vacanțele.  Ne ocupăm de administrarea roprietății: Spăl, calc, fac curățenie, gătesc. I-am gătit chiar ciorbă de perișoare. Le-am dus sărmăluțe, au gustat, le-a plăcut mult“, le-a mărturisit Janeta celor trei jurați. Ba, mai mult, a spus că dacă ar fi fost liberi în această perioadă, familia nobilă pentruc are lucrează ar fi venit chiar să o susțină, contesa având chiar și un jurat preferat...

Janeta speră ca această emisiune să o ajute să lucreze într-o bucătărie și să își ducă visul la bun sfârșit. Preparatul acesteia a fost pe placul juraților, fiind trei rulouri de pui diferite. Astfel că a primit două cuțite și va merge mai departe în emisiune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel