Ponta: "Teodorovici şi-a dat singur cu pulanul în zonele moi. Şi un prost se poate împrumuta"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta a dat, din nou, în ministrul Eugen Teodorovici şi consilier de stat al premierului, Darius Vâlcov.

Prezent la emisiunea "Legile Puterii", Victor Ponta a vorbit despre efectele împrumutului de 3 miliarde de euro făcut de Eugen Teodorovici.

"Deficitul nostru comercial a crescut, față de 2018, pe primele două luni cu 800 de milioane de euro. Domnul Teodorovici se împrumută de bani din străinătate foarte scump, îi împarte dar nu ca să cumpăraţi produse din România, ci ca să cumpăraţi produse din import.

Bugetul este o minciună, de aia l-au dat afară pe Mișa (fostul șef al ANAF – n.r.), care probabil la un moment dat s-a speriat și a zis că nu mai pot să falsific datele. (...) Toate datele din 2019 ale României sunt identice cu anul 2009", a spus Ponta, la Realitatea TV.

 

Ponta: Orice prost se poate împrumuta cu dobândă uriaşă

 

Liderul Pro România a mai declarat că Teodorovici şi Darius Vâlcov vor încerca să pună sub preş totul până trec alegerile prezidenţiale.

"Să te împrumuți cu o dobândă uriașă poate orice prost. Să iei bani pe care nu mai trebuie să îi dai înapoi, bani europeni, ăla a fost de fapt câştigul pentru România. E un Caritas ceea ce se întâmplă. Toată lumea știe că e un dezastru. Toată lumea ştie că nu mai sunt bani.

Toate aceste dezastre vor duce după alegerile prezidenţiale. Eu cred că Teodorovici și Vâlcov vor falsifica datele până la prezidențiale, dar după prezidențiale, cum a fost şi în 2009, vine nota de plată".

 

Ponta: Teodorovici şi-a dat cu pulanul în zonele moi

 

Victor Ponta a făcut şi o aluzie privind gluma ministrului de Finanțe, la întâlnirea de cu băncile și oficialii BNR, în care le-a spus că "Măcar cu pulanul să înțelegeți, dacă nu de vorbă bună".

"Teodorovici nu e ministru de Finanţe acum, e un interpus al lui Vâlcov. El se duce pentru orice fel de semnătură la Vâlcov. Problema e următoarea: OUG 114. Nu ştiu cum a fost cu pulanul folosit de Teodorovici, dar şi l-a dat lui în părţile moi. Din ce au ţipat ei cu "Ordonanţa lăcomiei", după ce s-au încordat puţin băncile în ianuarie-februarie, a apărut scrisorica. Băncile nu pierd bani. Şi-a luat ordonanţa înapoi imediat. Înainte să ajungă la Parlament, să o schimbăm noi, şi-a schimbat-o el singur", a mai spus liderul Pro România, la Realitatea TV.

 

Ponta: Banii împrumutaţi, cheltuieli de campanie electorală

 

Victor Ponta a mai făcut precizări şi despre cum vor fi împărţiţi banii împrumutaţi de Eugen Teodorovici.

"Doi inconştienţi şi Vâlcov, şi Teodorovici. Problema e următoarea: a anunţat că într-o zi a luat trei miliarde de euro. Cu ce dobândă? Cu cea mai mare dobândă. Deci noi în loc de trei miliarde, o să dăm 5 miliarde de euro înapoi. Teodorovici a spus că pentru cheltuieli curente. Înseamnă că le împarte acum repede pe la primari, că vine 26 mai şi nu cumva să nu scoată oamenii la vot".

Întrebat de Denise Rifai dacă aceşti bani reprezintă celtuielile de campanie ale PSD-ului, Victor Ponta a răspuns afirmativ.

"Da, cheltuieli de campanie electorală care, atenţie, ne fac ca de la anul să începem să plătim dobânzi la chestia asta", a declarat Victor Ponta, la emisiunea lui Denise Rifai.

La finalul emisiunii, liderul Pro România a spus că este 100% sigur că vine o nouă criză economică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel