Ponta dezvăluie STRATEGIA prin care Dragnea ar CUMPĂRA primarii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele PRO România, Victor Ponta, a vorbit la Realitatea TV despre cum Liviu Dragnea ar cumpăra primarii din România. 

„Le-a zis domnul Dragnea primarilor: fac un fond de 10 milioane, el a zis de euro, Dăncilă a zis de lei, Teodorovici poate să zică de ieri sau de nu contează. Prima întrebare: „Bă, dar de unde le dai bani?" ai tu 10 miliarde și nu știam noi? După care am citit textul: se dau împrumuturi, nu se dau banii de investiții. Păi, toate primăriile au plafonul de îndatorare atins. Știți cine nu are plafonul? Marile orașe care au venit: alianța vestului, clujul și așa mai departe. În primul rând le dai împrumut după care primarul ia împrumutul, dar zice „dom'le nu am să ți-l dau înapoi. Vino încoace! Vino la mine la Vâlcov, la Dragnea, nu se duce la ministru”, a precizat Ponta.

„Dar de unde dai împrumut? Ai niște bani de care eu nu știu? Și eu am văzut: din Trezorărie! Adică din buffer-ul de care, atenție, nu s-au atins Băsescu și Boc în 2010.

Asta înseamnă că atunci când vine criza, că de venit vine criza cu siguranță, practic, statul român în loc să aibă 3 luni sau 4 luni în care să plătească salarii, cheltuieli că asta înseamnă buffer-ul ăla, o să pună lacătul pe ușă și o să zică „plecați acasă că nu avem bani". Faptul că îți reduci buffer-ul, faptul că ai atacat băncile, statul român se duce să se împrumute și o să i se spună: „uite, îți dăm, dar nu îți mai dăm cu 3%, îți dăm cu 6%". „Păi, nu vreau!", a mai adăugat fostul premier. 

„Știți care e problema cu banii ăștia trimiși în țară către primari? Oamenii trebuie să înțeleagă că avem un singur scop: să vedem o Românie dezvoltată”, a precizat Rifai.

„Nu se dezvoltă pentru că îi dă primarului, ci îi dă și firma cu care să lucreze. E o localitate mare în Dâmbovița. L-am întâlnit pe primar. PSD-ist fiară! M-a certat de ce am plecat de la PSD și astăzi și-a dat demisia din toate funcțiile pentru că nu i-au mai dat banii pentru că nu a vrut să lucreze cu cine trebuia să lucreze. Sunt primari care vor avea curaj și vor zice: „Du-te, mă, cu banii tăi că eu nu fur cu voi și alții care vor spune: „Mă, ce să facem? Dacă nu suntem cu Dragnea, nu ne dă bani", a adăugat președintele Pro România. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel