Ponta, despre pactul lui Dăncilă: „Sunt singurul care a luat în serios o chestie neserioasă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Pro România, Victor Ponta, a vorbit la Digi24 despre „pactul pentru bunăstarea românilor” propus de premierul Viorica Dăncilă. Ponta a fost singurul șef de partid care a declarat că propune semnarea acestui pact. El și-a explicat afirmațiile la „Jurnalul de Seară”.

„Sunt singurul care a luat în serios o chestie neserioasă. E ca și cum aș strica tot aici în studio, după care aș propune un pact că reparați studioul. See pune problema că nu există bani la anul pentru legea pensiilor. Este o o realitate propusă de Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici. Problema a fost pusă total neserios. Problema adevărată e că nu există acești bani", a spus Victor Ponta.

El a adăugat că deja există o gaură de 9 miliarde de lei la buget, iar anul viitor va fi nevoie de încă 4 miliarde de lei pentru legea pensiilor.

Citește și Viorica Dăncilă, SĂGEȚI pentru Klaus Iohannis: „Trece întotdeauna mai departe când are șansa să facă bine"

În opinia lui Victor Ponta, soluția ar fi, reorganizarea administrativă, care ar duce la reducerea numărului de consilii județene, de primării.

„Dacă reduci administrația publică, reduci o mare parte din cheltuieli", a spus el.

În ceea ce privește dorința Vioricăi Dăncilă ca toate partidele să semneze pactul, ceea ce în opinia ei înseamnă un angajament că nu vor fi reduse salariile și pensiile, Ponta a spus că au mai fost semnate și în trecut documente asemănătoare, dar fără efect. El a dat ca exemplu pactul care prevede alocarea a 6% din PIB pentru educație și legea pentru Autostrada Moldova.

Citește și Tăriceanu, REACȚIE după ultimele DECLARAȚII ale Vioricăi Dăncilă: „Îi SPERIE cu tot felul de zvonuri"

„Bunăstarea românilor nu mai înseamnă pensii și salarii. Bunăstare înseamnă siguranța personală - degeaba ai bani dacă îți dă cineva în cap, dacă-ți răpește copilul pe stradă, înseamnă spitale, înseamnă drumuri", a mai spus Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel