Vlad Nistor: Auschwitz, unul dintre locurile cele mai sinistre pe care istoria omenirii le-a cunoscut!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ceremonii impresionante, astăzi, în Polonia. Despre semnificația zilei vorbește și europarlamentarul liberal și istoricul Vlad Nistor.

Zeci de oficiali din mai multe state, supravieţuitori ai Holocaustului, membri ai asociaţiilor evreieşti, au participat astăzi la comemorarea prilejuită de împlinirea a 75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr nazist de concentrare şi exterminare, de la Auschwitz-Birkenau.

Printre aceștia și premierul român Ludovic Orban.

Despre semnificația zilei de astăzi a vorbit și europarlamentarul liberal Vlad Nistor, care trage și un semnal de alarmă.

"Am avut astăzi ocazia excepțională de a urmări cuvântările celor prezenți la Auschwitz, la comemorarea a 75 de ani de la eliberarea acestui loc de sinistră tortură, unul dintre locurile cele mai sinistre pe care istoria omenirii le-a cunoscut.
Printre vorbitori, toți impresionanți, s-a aflat și un domn a cărui mărturie nu a ținut direct de experiența sa personală, ca a celorlalți, ci a ținut de tentativa de a explica cum s-a ajuns acolo.
Acceptarea moment după moment a intoleranței, acceptarea pe rând a celor mai înfiorătoare restricții impuse de o societate sau de părți ale unei societăți asupra unei minorități a generat în cele din urmă dezastrul.
Numai în felul acesta se poate ajunge la catastrofă.
Din toate aceste motive, un supraviețuitor al Auschwitz-ului, prezent la comemorare, a transmis cel mai important mesaj cu putință – Fiți atenți, uitați-vă în jurul vostru, vedeți ca nu cumva în societatea în care trăiți să apară semnele unor asemenea atitudini, pentru că aceste atitudini pot să vă ducă la ce poate fi mai rău pentru rasa umană",  scris europarlamentarul liberal Vlad Nistor pe pagina de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel