Polonia impune un nou val de restricţii, în cea mai neagră zi de la începutul pandemiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
restrictii coronavirus
restrictii coronavirus

Polonia introduce un nou val de restricţii pentru a limita răspândirea rapidă a coronavirusului pe teritoriul ţării, în contextul în care sistemul de sănătate este supus unei presiuni enorme, potrivit FT.

Premierul Mateusz Morawiecki a anunţat că întâlnirile în spaţiul public vor fi limitate la maximum cinci persoane, în timp ce restaurantele, barurile şi cafenelele trebuie să se închidă pentru două săptămâni, cu excepţia celor de la care se poate achiziţiona „la pachet” sau care livrează la domiciliu.

Mai mult, toţi elevii de la clasa a treia în sus vor trece la cursuri online.

Noile restricţii vin în contextul în care Polonia înregistrează o creştere accelerată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Polonia, cel mai negru bilanț: peste 150 de decese

 

Polonia a înregistrat astăzi 13.362 de cazuri noi şi 153 de decese cauzate de Covid-19, în cea mai neagră zi de la începutul pandemiei. Aproape trei cincimi din totalul de 228.318 cazuri înregistrate în Polonia au apărut în luna octombrie.

Numărul de cazuri în creştere a fost însoţit şi de o creştere bruscă a numărului de oameni aflaţi în spital sau chiar în stare gravă. Ministerul Sănătăţii a transmis vineri că peste 10.700 de paturi de spital dintr-un total de circa 18.400 sunt ocupate. În acelaşi timp 851 de ventilatoare dintr-un total de 1.393 sunt utilizate deja la pacienţii existenţi.

„Există încă locuri libere, dar suntem îngrijoraţi din cauza vitezei cu care creşte numărul de cazuri”, a spus Morawiecki, care a adăugat că dacă noile restricţii nu funcţionează guvernul va lua acţiuni mai stricte, precum închiderea graniţelor, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel