Poliţist OTRĂVIT în Marea Britanie. Este al doilea agent contaminat cu Noviciok

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un al doilea poliţist britanic a suferit o contaminare uşoară cu agent neurotoxic Noviciok, utilizat anul trecut împotriva unui fost agent dublu rus, a indicat joi poliţia britanică, citată de France Presse.

Serghei Skripal şi fiica sa Iulia intraseră în comă după ce veniseră în contact cu Noviciok la 4 martie 2018 la Salisbury (în sudul Angliei). Amândoi au supravieţuit, dar o locuitoare din regiune, Dawn Sturgess, a murit după ce a utilizat ceea ce crezuse a fi un parfum conţinut într-un flacon care servise fără îndoială la aducerea agentului neurotoxic din Rusia, potrivit anchetatorilor.

Un alt poliţist care fusese contaminat grav atunci când le-a venit în ajutor celor doi Skripal găsiţi fără cunoştinţă pe o bancă în faţa unui centru comercial din Salisbury a trebuit să fie spitalizat.

Citeşte şi: UK. Bărbat ÎNJUNGHIAT în centrul Londrei, lângă sediul Ministerului de Interne

Londra cere Moscovei extrădarea a doi presupuşi membri ai Serviciului militar de informaţii (GRU), suspectaţi că ar fi comis atacul la ordinul Kremlinului. Moscova neagă orice implicare.

Potrivit anchetatorilor din Serviciul antitero britanic (CTP), "urme ale agentului neurotoxic" au fost identificate în eşantioane de sânge prelevate de la un al doilea poliţist, care prezentase semne de expunere la acest agent la vremea respectivă.

Citeşte şi: Poliția din Londra pune gând rău jocurilor de "alba-neagra". Cum va fi pedepsită această metodă de înşelăciune

Este vorba despre o "foarte mică" doză şi ofiţerul, care a preferat anonimatul, "continuă să primească sprijinul" poliţiei din Salisbury, potrivit unui comunicat.

"Ancheta continuă şi noi continuăm să reconstituim acest puzzle", a afirmat CTP. Anchetatorii caută în special persoane susceptibile să fi văzut un flacon de parfum Nina Ricci contrafăcut între momentul în care cei doi Skripal au fost otrăviţi şi cel în care prietenul lui Dawn Sturgess l-a găsit într-un parc în iunie şi i l-a oferit acesteia. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel