Poliția Financiară italiană a confiscat 779 de milioane de euro de la Airbnb: „Nu a plătit taxa forfetară”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Poliția Financiară italiană a confiscat 779 de milioane de euro de la Airbnb  - Nu a plătit taxa forfetară. Sursa foto: freepik.com
Poliția Financiară italiană a confiscat 779 de milioane de euro de la Airbnb - Nu a plătit taxa forfetară. Sursa foto: freepik.com

Parchetul din Milano a solicitat și a obținut de la judecătorul de instrucție sechestrul a peste 779 de milioane de euro de la Airbnb, companie acuzată că nu ar fi plătit impozitul forfetar din 2017 până în 2021.

Poliția Financiară din Milano a aplicat sechestrul împotriva Compania Airbnb Ireland Unlimited, proprietara platformei de închiriere pe termen scurt cu același nume, și împotriva a trei persoane care au ocupat funcții administrative în cadrul grupului în anii examinați.

Potrivit parchetului din Milano, AirBnb „nu și-a respectat obligațiile” introduse de articolul 4 din Decretul legislativ 50 din 2017, „evitând declararea a peste 779 milioane euro, sumă  plătită în perioada 2017-2021 de către oaspeții unităților de cazare”.

Obligația societății străine de a retrage sumele plătite de chiriași proprietarilor și de a plăti ulterior impozitul susținut a fost confirmată de controlul efectuat de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu sentința emisă la 22 decembrie 2022, și de controlul efectuat de Consiliul de Stat care, prin sentința nr. 9188 din 24 octombrie 2023.  

Măsura asiguratorie reală, care urmează să fie realizată prin recurgerea la instrumentele de cooperare judiciară internațională, se bazează pe contestarea infracțiunii de nedeclarare a impozitului în temeiul art.5  din Decretul Legislativ nr.74/2000.

O declarație a companiei arată: „Airbnb este un partener bun în materie fiscală și sprijină plata corectă a taxelor pentru oaspeți prin aplicarea regulilor la nivel european pentru raportarea impozitelor pe venit. Continuăm să credem că Airbnb nu este supus Legislației fiscale italiene, pe baza hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene. Acesta este un caz complex și în curs de desfășurare, care este examinat în prezent de o instanță italiană. În așteptarea deciziei dumneavoastră, continuăm să sprijinim cadrul fiscal UE DAC7 pentru plata corectă a impozitului pe venit”, a transmis compania Airbnb.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel