Poliția din Austria, controale de amploare pe autostradă: Autocar românesc, burdușit cu țigări, tras pe dreapta

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Țigări în valoare de peste 100.000 de dolari furate într-o serie de spargeri impresionante
Țigări în valoare de peste 100.000 de dolari furate într-o serie de spargeri impresionante

Poliția din Austria a demarat controale de amploare pe autostradă. Un autocar românesc oprit pentru verificări era burdușit cu 21.200 de țigări. Transportul era destinat pieței italiene.

Unitatea mobilă de control a vămii din Carintia a oprit în iulie un autocar și o remorcă cu numere de înmatriculare românești pe autostrada Tauern pentru a le verifica - iar rezultatele au fost impresionante.

În pungi negre și în spatele unor canistre goale, 20 de cartoane de țigări erau ascunse lângă toaletele din autobuz. "A doua descoperire arată că nici măcar trucul cu etaj dublu nu este un obstacol pentru vameșii noștri", spune ministerul federal. 

Poliția din Austria, controale de amploare pe autostradă: Autocar românesc, burdușit cu țigări, tras pe dreapta

 

Alte 86 de cartușe de țigări au fost găsite într-o ascunzătoare secretă sub cabina de dormit, care fusese camuflată de o podea artificială retrasă. În total, 21.200 de țigări ar fi fost transportate prin Austria către Italia. 

"Această arestare ne arată încă o dată cât de important este ca vameșii noștri să fie la fel de mobili ca și contrabandiștii înșiși. Cu echipele noastre de control mobile, ne putem adapta cu precizie la aceste structuri dinamice", a declarat ministrul de finanțe Magnus Brunner. Țigările au fost confiscate și a fost inițiată o procedură penală.

 

Peste 30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, găsite la vamă, într-un microbuz cu produse umanitare pentru ucraineni

 

La începutul lunii iunie, peste 30.000 de pachete cu ţigări fără documente de provenienţă au descoperite într-un microbuz condus de un ucrainean, care transporta produse umanitare, verificat la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş II.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră, microbuzul era condus de un un cetăţean ucrainean în vârstă de 22 de ani, iar ţigările erau ascuns într-un spaţiu special amenajat în interiorul unui vehiculului.

Peste 30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă găsite la vama Borș, într-un microbuz

"La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în partea din spate a compartimentul marfă al autovehiculului, într-un spaţiu amenajat sub produsele transportate, mai multe colete voluminoase care conţineau ţigări. În urma verificării conţinutului acestora, a rezultat cantitatea totală de 30.000 de pachete cu ţigări, netimbrate, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă", a transmis Poliţia de Frontieră.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 600.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul instituţiei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel