PNL depune moțiune de cenzură pentru Carmen Dan

Narcis Popa |
Data publicării:

PNL cere audierea premierului Viorica Dăncilă în Camera Deputaţilor şi depune săptămâna aceasta moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, în contextul protestului din 10 august, a anunţat preşedintele partidului, Ludovic Orban.

"Am depus în cadrul procedurii 'Ora Guvernului' solicitarea din partea grupului PNL de audiere a premierului Vasilica Viorica Dăncilă, pentru a da seamă de responsabilităţile subordonaţilor săi din cadrul Guvernului şi Prefecturii, Jandarmeriei şi celorlalte instituţii de forţă, ca urmare a intervenţiei brutale în reprimarea manifestaţiei din 10 august. Am luat decizia de a depune o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, în care solicităm demiterea ministrului de Interne, ca urmare a modului dezastruos în care a comandat forţele de ordine şi ca urmare a faptului că forţele de ordine au încălcat grav legea şi au reprimat cu brutalitate o manifestaţie paşnică în data de 10 august", a declarat Orban, la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Executiv al liberalilor.

Preşedintele PNL a arătat că moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne va fi depusă la primul plen de lucru, marţi sau miercuri.

"Noi am aprobat textul moţiunii de principiu. El urmează să fie semnat de toţi deputaţii şi îl vom înainta la primul plen de lucru", a afirmat Orban.

El a precizat că luni liberalii vor depune alături de USR solicitarea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă referitoare la ''reprimarea brutală a manifestaţiei paşnice'' care a avut loc pe 10 august.

Ludovic Orban a amintit că a fost depusă şi solicitarea pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind pesta porcină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel