Planurile PSD, spulberate. Augustin Zegrean aruncă BOMBA

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean spune că Guvernul României nu poate da Ordonanță de Urgență pentru adoptarea modificării codurilor penale. 

Augustin Lazăr spune că nu este constituțională întoarcerea unor legi din Parlament pentru a fi adoptate prin Ordonanță de Urgență, odată intrate în dezbatere parlamentară.

"Constituțional lucrurile sunt clarificate încă din 2010: un proiect de lege aflat în dezbatere parlamentară nu mai poate fi preluat de Guvern pentru a da o ordonanță de urgență cu același text. În Constituție spune că Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a țării și doar în situații extraordinare Guvernul poate să emită ordonanțe, în domenii pentru care nu există reglementare. În nici un caz, un proiect care a fost pornit în dezbatere parlamentară nu mai poate fi preluat. Situația aceasta a fost deja declarată parțial neconstituțională," a spus Augustin Zegrean la Realitatea TV.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunțat că în cadrul CEx PSD s-a decis modificarea codurilor penale prin adoptarea unei ordonanțe de urgență, ce a fost votată cu unanimitate de membrii Comitetului Executiv social-democrat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel