Pintea îi RĂSPUNDE lui Iohannis: „Mi-ar plăcea să știu să manipulez așa cum crede că știu”

Preşedintele Klaus Iohannis are un consilier pe sănătate care ar fi trebuit să îl informeze vizavi de ceea ce se întâmplă cu programele naţionale de sănătate şi de termene, a afirmat ministrul Sorina Pintea, adăugând că reproşurile sunt foarte uşor de făcut din afară.

„Mi-ar plăcea să ştiu să manipulez aşa cum crede domnul preşedinte că ştiu, dar replica mea a fost la ceea ce dânsul a afirmat că avem probleme cu programele naţionale. Da, cu anumite programe avem probleme, pentru că bugetul a fost publicat în Monitorul Oficial în 15 martie. Ca să aplici programe de sănătate, inclusiv cele noi, ai nevoie de două ordine - unul al CNAS, un ordin de ministru al Sănătăţii şi o hotărâre de Guvern, este o legislaţie agreată şi de UE, nu este o invenţie a României. Ai nevoie de cel puţin 45 de zile în transparenţă decizională, conform legii, apoi o perioadă de contractare între direcţiile de sănătate publică şi aici mă refer la programele de prevenţie - pe care le gestionează MS - şi spitale”, a explicat, astăzi, ministrul Sănătăţii, la Europa FM.

Sorina Pintea consideră că reproşurile sunt uşor de făcut din afară.

Citește și Iohannis, REPLICĂ pentru Pintea: „Tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD"

„A fost o replică la replică, nu mă aşteptam la o altă replică. Înseamnă că domnul preşedinte are consilieri buni pe sănătate. Nu e un reproş corect. În primul rând, preşedintele are un consilier pe sănătate care ar fi trebuit să îl informeze vizavi de ceea ce se întâmplă cu programele naţionale şi de termene. Reproşurile sunt foarte uşor de făcut privind din afară, dar cred că ar trebui, în ceea ce priveşte sănătatea, să colaborăm foarte bine”, a spus ministrul.

Administraţia Prezidenţială a precizat miercuri, în urma declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, referitoare la faptul că întârzierile programelor naţionale de sănătate ar fi cauzate de data promulgării bugetului de stat pe anul 2019, că încercarea de a-i imputa preşedintelui Klaus Iohannis aceste întârzieri reprezintă doar o "tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD".

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

25 feb 2021, 07:28 in Știri
Horoscop, 25 februarie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy