Piețele de Crăciun din Germania s-au deschis, dar comercianții se plâng de lipsă acută de personal. Se anunță cozi uriașe

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Piețele de Crăciun din Germania s-au deschis, comercianții însă se plâng de lipsă acută de personal. Sursa - pixabay.com
Piețele de Crăciun din Germania s-au deschis, comercianții însă se plâng de lipsă acută de personal. Sursa - pixabay.com

Sezonul piețelor de Crăciun începe săptămâna aceasta în centrul Germaniei. Dar în unele locuri, vizitatorii vor aștepta mai mult timp la coadă pentru un pahar de vin fiert.

Mulți retaileri și operatori duc lipsă de personal. Operatorii și agențiile de ocupare a forței de muncă încearcă să reducă decalajele forței de muncă prin diverse campanii.

Frank Hakelberg, directorul general al Asociației germane a lucrătorilor din parcurile de distracții, a declarat că în unele cazuri, operatorii obișnuiți nu și-au mai putut deschide standurile din cauza lipsei de personal. S-ar putea, de asemenea, ca vizitatorii să fie nevoiți să aștepte mai mult vinul fiert sau merele în caramel la cozile care se vor crea. 

 

Motivele pentru lipsa forței de muncă pe piețele de Crăciun din Germania

 

Un motiv pentru deficitul de personal este migrarea angajaților către alte industrii. În anii pandemiei COVID, piețele de Crăciun nu s-au deschis. De aceea mulți muncitori și-au căutat alte locuri de muncă și au rămas acolo. Industria a pierdut 80% din personal din cauza pandemiei.  Mai ales în industria ospitalității sau a construcțiilor, spune Hakelberg, citat de mdr.de.

În plus, munca în industria târgurilor și festivalurilor este solicitantă din punct de vedere fizic. Spălarea paharelor cu vin fiert și prăjirea cârnaților în fum puternic, chiar și timp de douăsprezece ore fără pauză la temperaturi sub zero grade Celsius, nu este deosebit de atractivă pentru mulți angajați. Munca în parcurile de distracții este grea, trebuie făcută în orice vreme confirmă Hakelberg.

Potrivit directorului general al Asociației germane a lucrătorilor din parcurile de distracții, s-au făcut ajustări pentru ca locurile de muncă să fie mai atractive în comparație cu alte industrii și pentru a atrage personal nou. „Plătim cu mult peste salariul minim”, spune el. Dar lipsa de personal rămâne acută.

Acest lucru îi afectează la rândul și pe angajații rămași, care trebuie să muncească suplimentar. „Târgurile de Crăciun sunt importante pentru noi”, a spus directorul general. Banii câștigați ar trebui folosiți pentru a acoperi perioada fără venituri de la începutul anului până la sezonul festivalurilor.

Hakelberg spune că refugiații sau oamenii din Ucraina sunt foarte bineveniți ca lucrători la piețele de Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel