Piedone, înainte de sentința definitivă din dosarul „Colectiv”: „Nu sunt fată mare, domnule! Nici un politician nu e!"

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Primarul Cristian Popescu Piedone a declarat astăzi, înainte de a afla sentința în dosarul „Colectiv”, că regretul lui este că nu a fost atât de „ordinar și de jigodie”.

„Ce s-a făcut? Ard spitale în continuare. (...) Nu sunt fată mare, domnule! Să-mi arate mie un politician din lumea asta care e fată mare! (...) Singurul regret este că n-am fost atât de ordinar și de jigodie. (...) Am să aștept această sentință alături de familie. Pentru mine prietenii de au fost pe interes, pentru mine nu există prieteni, nu am prieteni. 

Oameni buni, am obligativitatea morală de a lăsa continuitate. Nu mi-am delegat atribuțiile pentru că am fugit de responsabilitate. Ieri a fost zi de salarii, dacă nu îmi delegam atribuțiile oamenii nu-și mai luau salariile. Nu pot să fac acest lucru. Viceprimarul preia atribuțiile mandatului, este un drept legal în orice situație”, a spus Piedone.

Piedone le-a povestit jurnaliștilor că dimineață a spus „Tatăl nostru” și „s-a dat cu mir”. Totodată, primarul a transmis că dacă va merge la închisoare „Piedone nu moare”.

 

Piedone, condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare

 

Au trecut aproape 6 ani şi 6 luni de la tragedia din Colectiv. 65 de tineri au murit şi alţi zeci îşi trăiesc viaţa în chinuri greu de închipuit. Joi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti sunt aşteptaţi să se pronunţe în cazul „Colectiv”. Este al cincilea termen pentru pronunțare.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Procesul s-a terminat în luna decembrie, iar judecătorii au amânat de mai multe ori luarea unei decizii în acest caz. 

La termenul din 21 decembrie 2021, avocaţii inculpaţilor au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare. De cealaltă parte, procurorii au cerut pedepse "orientate spre maximumul prevăzut de lege" şi cu executare pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din Primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii, susţinând că ordinea socială a fost "alterată" de corupţie, iar oameni au ars. "Nu vorbim de doi, ci de un cimitir", au transmis anchetatorii.

Iniţial, procesul ar fi trebuit să se încheie în luna iunie 2021, însă completul de judecată, format din magistraţii Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan, a ridicat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru o parte dintre inculpaţii din dosarul 'Colectiv'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel