Piedone, o nouă mișcare ca să scape de condamnarea primită în dosarul Colectiv

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva condamnării de patru ani închisoare primită pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Este prima acţiune în justiţie la care apelează Piedone pentru a scăpa de condamnare după ce a fost închis în penitenciar.

Instanţa a stabilit în acest caz termen pe data de 16 iunie.

Piedone mai are la dispoziţie două căi extraordinare de atac la care poate apela - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe 12 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti.

Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Piedone este acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

 

Piedone, mesaj din închisoare: „Vă port în suflet, clipă de clipă. Mi-e dor de VOI!”

 

Proaspăt condamnat, Cristian Piedone a transmis un mesaj din închisoare. Fostul primar al sectorului 5 spune că îi este dor de cetățeni.

„Scrisoare pentru oamenii calzi și buni din Sectorul 5,

Vă port în suflet, clipă de clipă. Mi-e dor de VOI... Mi-e dor de clătitele și de gogoșile pufoase pe care prietenele mele din cartiere mi le ofereau în fața blocurilor... Mi-e dor de discuțiile noastre... Mi-e foarte dor...

ar calendarul își vede de ale sale și cerne. Și timp și zile și viață... Cu voia lui Dumnezeu și cu dragostea voastră, poate ne vom revedea mai curând decât speră orcii. Până atunci, vă doresc sănătate și belsug în case! Aveți grijă de voi pentru că sunteți minunați! Și să nu vă fie teamă pentru planurile noastre toate! Nu vor putea fi spulberate de orci! Discut mai mereu cu fiul meu Vlad ! El, tânărul și bunul meu Vlad, a rămas stâlpul familiei noastre! Are 32 de ani. E copt, pentru că s-a copt lângă mine! Ața că știe exact ce mi-am dorit pentru comunitatea noastră! Și cu sprijinul VOSTRU, Vlad va face tot ceea ce este nevoie și tot ceea ce trebuie pentru ca imposibilul să devină posibil în Sectorul 5!Orcii nu vor mai pune ghearele murdare pe această bucată de țară! De doi ani, aici în 5 decide doar comunitatea, iar banul public se cheltuie exclusiv pentru nevoile comunității! Pentru orci... nu mai sunt bani publici de supt! Echipa Piedone își continuă în timpul acesta treaba! Până la alegerile anticipate din toamnă, presupun, transmite-ți-mi mesajele voastre prin scrisori. Poate că n-ați mai trimis de mult scrisori pe hârtie... Sincer, nici eu. Dar în pușcărie așa este... Poți vorbi cu familia, cu avocații...

Cu prietenii dragi comunici prin scrisori la plic.

Așa că vă aștept, cu drag, scrisorile”, a transmis Piedone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel