Pesticidele, din ce în ce mai utilizate în agricultura globală

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

În ultimii 30 de ani, utilizarea pesticidelor a luat un avânt impresionant. Însă, folosirea acestora diferă pe glob. În agricultură, cantitatea de pesticide s-a dublat. Pesticidele este recunoscut că protejează culturile, distrugând organismelor dăunătoare plantelor. Tot ele au și efecte nocive asupra mediului și sănătății.

Potrivit datelor oferite de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură în ultimii ani s-au consumat 3,54 milioane de tone de substanțe active, ceea ce înseamnă dublu față de 1990. Dintre acestea, erbicidele, cele care combat buruienile, înseamnă cam 50%, în timp ce fungicide și bactericide, cele utilizate împotriva ciupercilor și bacteriilor reprezintă doar 22%, iar insecticidele, cele folosite împotriva insectelor dăunătoare, 22%.

Cât privește folosirea de pesticide, Brazilia este țara care le utilizează cel mai multe din lume, 720.000 de tone, cu o medie de 10,9 kg/ha, urmată de Statele Unite cu 457 de tone și 2,85 kg/ha. Cele două țări sunt urmate de Indonezia și China.

Cât privește topul continentelor, Asia este al doilea cel mai consumator, cu 980.000 de tone de pesticide utilizate, în timp ce Europa încearcă să limiteze cât mai mult consumul acestora, ajungând la 505.000 de tone. Și în Africa, consumul a crescut cu 175% din 1990, dar a rămas continentul cu cel mai mic consum de pesticide la hectar.

În Europa, cel mai mare consumator de pesticide este Olanda, cu 10,9 kg/ha, Irlanda cu 7 kg/ha, Franța cu 3,7 kg/ha, Spaniei cu 4,6 kg/ha, Germania cu 4,1 kg/ha și Polonia cu 2,3 kg/ha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel