O mie de magistraţi sar în apărarea lui Augustin Lazăr

StiriDiaspora Team / 26 oct 2018, 09:20 Salveaza PDF Comentarii

Peste o mie de magistraţi, din întreaga ţară, sar în apărarea procurorului general Augustin Lazăr, după cererea de revocare a ministrului Justiției. Într-un timp record, magistrații au organizat adunări generale la nivelul parchetelor și au decis să solicite renunțarea la revocarea procurorului general.

Asociațiile “Forumul Judecătorilor din România” și „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” au transmis, ieri, o solicitare către Ministerul Justiției de abandonare a procedurii de revocare a procurorului general. Aceasta a fost postată pe site-ul http://www.forumuljudecatorilor.ro.

"O astfel de procedură, care ocolește practic garantul independenței justiției, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, și care nesocotește dreptul la apărare al procurorului supus revocării a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ și descurajant transmis unei părți importante a corpului magistraților", precizează cele două asociații.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy