Peste 600 de europeni aflaţi în China au depus solicitări de repatriere

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia Europeană a precizat, miercuri, că peste 600 de persoane aflate în China au depus solicitări de repatriere. UE va suporta 75% din costul de repatriere, anunță Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor în cadrul Comisiei Europene.

„Comisia Europeană: Peste 600 de cereri de repatriere au fost înregistrate până acum, din următoarele țări: România, Polonia, Portugalia, UK, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Spania, Finlanda, Franța, Italia, Letonia, Olanda”, a transmis Comisia Europeană, într-un comunicat.

UE va suporta 75% din costul de repatriere, potrivit anunțului făcut de Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor în cadrul Comisiei Europene.

„Când amploarea unei situații de urgență depășește capacitățile de răspuns ale unei țări, aceasta poate solicita asistență prin intermediul mecanismului. Cetățenii UE prezenți în regiune care doresc repatrierea o pot solicita în continuare, indiferent de naționalitate”, se mai arată în comunicatul remis Mediafax.

Ministerul de Externe a transmis, joi, pentru Mediafax, că singurul român care se află în Wuhan și-a exprimat dorința de a se întoarce în România. Ambasada României la Beijing este în contact permanant și cu ceilalți doi cetățeni aflați în provincia Hubei.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, miercuri dimineață, că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel