Personalul de control de pe Aeroportul Henri Coandă, ar putea fi suplimentat

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Personalul de control de pe Aeroportul Henri Coandă ar putea fi suplimentat, după ce Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut sâmbătă suplimentarea în acest weekend a numărului de polițiști de frontieră și a personalului DSP pe Aeroportul Henri Coandă pentru evitarea aglomerației. 

Autoritățile au anunțat că de luni declarația epidemiologică nu mai e necesară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Sorin Grindeanu a avut sâmbătă o discuție cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe tema situației de la Aeroportul Henri Coanda din București.

„Începând de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu mai completeză declarația epidemiologică, deoarece toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în țară (PLF). Prin această măsură se estimează că vor fi eliminate principalele cauze care provoacă blocaje la intrarea în țară, pe aeroportul Henri Coandă”, se arată în comunicat.

Astfel, Ministrul Transporturilor a cerut suplimentarea în acest weekend a numărului de polițiști de frontieră și a personalului DSP existent pe Aeroportul Henri Coandă.

De asemenea, ministrul a cerut conducerii aeroportului să ia mai multe măsuri, printre care o mai bună organizare a fluxurilor de pasageri, la intrarea și la ieșirea din țară, astfel încât să fie evitată aglomerația, și utilizarea zonelor charter, scrie Mediafax.

 

Personalul de control la sosiri pe Aeroportul Henri Coandă, suplimentat

 

De asemenea, și în urmă cu câteva zile, numărul mare de pasageri pe fluxul de intrare în țară a impus suplimentarea personalului de control la sosiri pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Personalul care controlează declarațiile la intrarea în România a fost dublat de marți, informează CN Aeroporturi București.

În condițiile creșterii numărului de pasageri pe fluxul de intrare în țară la Aeroportul Internațional Henri Coandă, atât administratorul aeroportului, CN Aeroporturi București (CNAB), cât și entitățile cu atribuții de control și păstrarea ordinii publice (Poliție de Frontieră, Vamă, Poliția Transporturi Aeriene, Direcția de Sănătate Publică, Jandarmerie) acționează cu efective sporite pentru dirijarea pasagerilor și micșorarea timpului de așteptare, informează reprezentanții Aeroportului.

În plus, în urma unui acord între conducerile CN Aeroporturi București și Direcției de Sănătate Publică, începând de marți, personalul care se ocupă de controlul declarațiilor la intrarea în țară va fi completat cu angajați CNAB, ajungându-se astfel la dublarea numărului de posturi de control.

„Recomandăm ferm tuturor celor care urmează să aterizeze la aeroport, indiferent din ce țări vin, să verifice care sunt documentele de care au nevoie și, dacă este cazul, să completeze din timp Declarația obligatorie. Declarația se poate descărca de la adresa: https://www.bucharestairports.ro/ro/formular-declaratie-zona-galbena”, transmit reprezentanții CNAB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel