Pentagonul a comunicat CIFRA exactă a cetățenilor afgani. RECORD pentru un avion C-17 Globemaster

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Imaginea disperării
Imaginea disperării

Pentagonul a dezvăluit vineri că unul dintre avioanele sale militare de transport care au decolat de la Kabul avea la bord mult mai multe persoane decât s-a evaluat inițial.

O fotografie publicată luni şi care arată aceste persoane înghesuite în avion a devenit virală, iar o primă estimare a indicat aproximativ 640 de pasageri. Estimarea nu a ţinut însă cont de cei 183 de copii aşezaţi pe genunchii părinţilor lor. Astfel, la bordul avionului s-au aflat în total 823 de persoane, a explicat vineri comandamentul militar aerian al SUA, potrivit AFP.

Acesta este şi un record pentru respectivul avion, de tipul Boeing C-17 Globemaster, care a transportat astfel mai mult decât dublul capacităţii sale.

Avionul ''a transportat în deplină securitate 823 de afgani de pe aeroportul internaţional Hamid Karzai'' din Kabul, a asigurat comandamentul american, care a încercat încă de marţi să atenueze percepţia privind haosul şi precipitarea în care se desfăşoară evacuările din capitala afgană.

Această imagine ''stă mărturie a umanităţii soldaţilor noştri în misiunea lor'', a declarat în numele Pentagonului un general american, Hank Taylor.

Citește și: Discuție șocantă între un controlor de zbor și piloții unui avion care decolează din Kabul: 800 de oameni la bord

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel