Germania. Pensiile se vor majora cu 4,57% din această vară

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Ministerul Muncii și Afacerilor Sociale din Germania a anunțat marți că pensiile vor cunoaște o creștere semnificativă de 4,57% începând cu 1 iulie.

Această ajustare a pensiilor se bazează pe cele mai recente date furnizate de Oficiul Federal de Statistică și ale sistemului de asigurări de pensii germane. Astfel, o pensie de 1.000 de euro va înregistra o creștere de 45,70 euro.

Este pentru al treilea an consecutiv când ajustarea pensiilor depășește pragul de 4%. Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a subliniat că această creștere semnificativă este o veste bună pentru pensionari, evidențiind că o piață solidă a forței de muncă și acordurile salariale favorabile fac posibile aceste creșteri. De asemenea, ajustarea pensiilor depășește cu mult rata inflației, consolidând astfel puterea de cumpărare a pensionarilor.

Un aspect notabil este faptul că, pentru prima dată, pensiile vor crește în mod egal în toate landurile din fosta Germanie de Est și cea de Vest. Acest lucru vine în urma unei egalizări progresive, iar în Germania de Est, valoarea pensiilor a reușit deja să atingă nivelul celor din Vest în 2023, în urma majorărilor salariale mai semnificative.

Ministrul Heil a menționat de asemenea planurile Guvernului de la Berlin privind stabilizarea pe termen lung a pensiilor statutare prin intermediul unui pachet de măsuri. Aceste planuri vizează atenuarea povarei asupra viitorilor contribuabili prin generarea de capital, astfel încât să asigure sustenabilitatea sistemului de pensii, informează Agerpres. 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel