Pele a anunţat că va rămâne ''câteva zile'' în spital. O nouă fotografie publicată

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Facebook / Pele
Foto: Facebook / Pele

Fostul mare fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento ''Pele'', a anunţat, joi, că va rămâne "câteva zile în spital pentru o nouă serie de teste".

Anunțul fostului fotbalist vine după ce a fost supus unei şedinţe de chimioterapie pentru tratarea unei tumori la colon, detectate în septembrie, informează AFP, scrie Agerpres. 

"Astăzi, am urmat ultima şedinţă de chimioterapie din anul 2021. Voi profita pentru a face un nou set de analize, deci voi mai rămâne câteva zile în spital", a explicat fostul mare fotbalist în vârstă de 81 de ani, pe contul său de Instagram.

O nouă imagine publicată 

 

În fotografia care ilustrează acest mesaj, Pele apare surâzător, pe un pat de spital, cu pumnul ridicat, ca atunci când îşi celebra golurile.

"Nu vă neliniştiţi, mă pregătesc pentru sărbătorile de sfârşit de an", a adăugat triplul campion mondial.

În noaptea de miercuri spre joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento, a indicat tot pe Instagram că tatăl său va fi externat la timp pentru a petrece Crăciunul alături de familie.

Pele, triplul câştigător al Cupei Mondiale cu selecţionata Braziliei, s-a prezentat miercuri la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon în luna septembrie, rămânând atunci internat timp de aproximativ o lună.

Trebuie să urmeze o chimioterapie



Conducerea spitalului brazilian a precizat că fostul jucător, în vârstă de 81 de ani, trebuie să urmeze o chimioterapie.

Starea de sănătate a fostului decar al Selecao s-a deteriorat în ultima perioadă, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut să rămână practic închis în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Pele a fost operat pe 4 septembrie pentru o tumoră "suspectă" la colon, descoperită în urma unui control medical de rutină. Fostul decar al Selecao s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat de mai multe ori.

Infecţii urinare severe



El fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, Pele a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, fiind considerat de mulţi specialişti cel mai bun jucător din istorie.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Pelé (@pele)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel