Patru rachete rusești au lovit Odesa, anunță armata ucraineană

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Patru rachete rusești au lovit Odesa, anunță armata ucraineană
Patru rachete rusești au lovit Odesa, anunță armata ucraineană

Rusia a tras sâmbătă patru rachete de croazieră asupra orașului Odesa din sudul țării, potrivit administrației militare regionale ucrainene, conform CNN.

Inamicul continuă nu doar distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci și presiunea psihologică asupra populației civile", a declarat Comandamentul Operațional (Sud) al armatei ucrainene, care a precizat că nu s-au înregistrat victime.

Administrația militară regională a postat, de asemenea, o înregistrare video realizată cu o dronă care pretinde că arată un atac împotriva unei nave de patrulare rusești în Marea Neagră.

Rusia vrea să anexeze Hersonul: "Suntem aici pentru totdeauna" 

În ultimele zile, unități ale forțelor aeriene ucrainene au efectuat mai multe lovituri împotriva pozițiilor rusești de pe Insula Șerpilor, ocupată de Rusia, în largul coastei Crimeei.

Marți, forțele armate ucrainene au declarat că au lovit cel puțin două poziții militare rusești de acolo folosind o dronă militară Bayraktar UAV.

Între timp, Programul alimentar mondial al ONU a cerut redeschiderea porturilor din Odesa pentru a contribui la limitarea crizei globale a foametei.

 

În același timp, separatiștii moldoveni raportează atacuri cu drone în apropierea graniței cu Ucraina

 

Separatiștii pro-ruși din Republica Moldova au declarat sâmbătă că regiunea lor a fost lovită de patru ori de drone suspecte în timpul nopții, în apropierea graniței cu Ucraina.

Aproape două săptămâni de incidente similare raportate în regiunea separatistă Transnistria au stârnit alarma internațională că războiul Rusiei din Ucraina s-ar putea extinde peste graniță.

Ministerul de Interne din Transnistria a publicat fotografii ale craterelor despre care a spus că au fost provocate de atacurile din timpul nopții.

Rusia, avertisment pentru Marea Britanie: Impun sancțiuni și fac declarații cu „amenințări"

Acesta a precizat că nimeni nu a fost rănit în atacurile care au avut loc în Rîbnița, nordul regiunii. Trupele rusești păzesc o bază militară cu un mare depozit de muniție din epoca sovietică în districtul de la granița cu Ucraina.

Vitali Ignatiev, ministru de externe în administrația separatistă, a refuzat să spună dacă autoritățile au suspectat Ucraina, așa cum au făcut-o în privința unor incidente similare din ultimele zile. „Deocamdată, experții se ocupă de acest lucru", a declarat el pentru Reuters într-un mesaj.

Ucraina a negat în repetate rânduri că ar fi vinovată de incidentele din Transnistria, afirmând că este de părere că Rusia organizează atacurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel