Patronul unui magazin românesc din Italia, călcat de Carabinieri. Amendă colosală

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Proprietarul unui magazin românesc din Terni este acuzat de o serie de infracțiuni. În timpul verificărilor, un sistem de supraveghere video fusese montat fără autorizație prealabilă de instalare 

La Terni, carabinierii din Unitatea Operativă și Radiomobilă a Comando Compagnia locală, împreună cu personalul N.A.S.. La Terni, carabinierii din cadrul Brigăzii Operaționale și de Radiații a Comando Compagnia din localitate, împreună cu personalul N.A.S. din Perugia, al Unității Carabinieri Inspecția Muncii din Terni și cu inspectorii civili ai Inspectoratului Teritorial de Muncă din Terni, la finalul unei activități țintite, care a avut ca scop încălcarea fenomenelor de exploatare a muncii nedeclarate, a lipsei de siguranță la locul de muncă și verificarea aplicării corecte a protocolului COVID-19, au constatat următoarele la unele spații comerciale din centrul orașului.

La o băcănie românească, situată în viale Curio Dentato, agenții militari l-au sesizat pe proprietarul magazinului la Parchetul competent, întrucât în interiorul magazinului fusese instalat un sistem de supraveghere video fără autorizație prealabilă de instalare și funcționare.

Patronul unui magazin românesc din Italia, călcat de Carabinieri

 

La un alt magazin alimentar românesc și băcănie, situat pe bulevardul Brin, militarii operativi l-au sesizat pe patronul magazinului la Parchetul competent, deoarece acesta se face vinovat de încălcări privind neîntocmirea documentului de evaluare a riscurilor și de nerespectarea obligației de desemnare a persoanei responsabile cu serviciul de prevenire și protecție a lucrătorilor la locul de muncă. El a fost sancționat administrativ pentru că a angajat doi lucrători ilegali, cu suspendarea simultană a activității comerciale (sancțiunea administrativă totală este de 6.100 de euro).

Același, și unul dintre angajații săi, au fost acuzați de contravenție pentru intrarea în locul de muncă fără "permis verde" (amenda administrativă se ridică la 1.200 de euro). După ce a constatat prezența a 42 kg de alimente expirate și/sau în stare proastă sau incorectă de conservare, precum și prezența la tejghea a cărnii sacrificate fără autorizația necesară, Personalul S.N.A.S. Perugia a aplicat proprietarului o amendă administrativă în valoare totală de 3.000 de euro.

Mai mult, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 7.049,37 euro și sancțiuni administrative în valoare totală de 10.300 euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel