Partidul Realitatea. Gușă, informații importante despre noua formațiune

Narcis Popa / 10 oct 2018, 22:57 Salveaza PDF Comentarii

Consultantul politic Cozmin Gusă, cel care a anunțat că va pune bazele partidului Realitatea, a dat în această seară informații importante despre viitoarea formațiune.  

"Este o certitudine că ei vor să ne falimenteze sau să ne preia. Nu se va întâmpla aşa ceva. Noi vom emite, dar această intenţie a lor de a ne distruge le arată frica de o entitate independentă care ţine partea cetăţenilor. Şi decizia mea de a înfiinţa pe Partidul Realitatea se bazează nu doar pe această ofensivă a lor de a ne băga pumnul în gură. Decizia mea de a demara înfiinţarea partidul s-a bazat şi pe lipsa de reacţie de la Klaus Iohannis în jos. Nu avem nevoie de sprijin în Justiţie, nu avem nevoie de chestii necorespunzătoare. Am fi avut nevoie de o postare pe Facebook în care să acuze această ofensivă Realităţii TV şi a altor instituţii media. Faptul că nu au reacţionat a fost suficient să îmi dau seama că aceşti oameni rând pe rând, de la Băsescu, la Geoană şi Iohannis nu au dorit decât să ne folosească. Şi eu nu mai accept asta. Dacă e să ne asumăm un sprijin pentru cineva ne asumăm sprijinul pentru cauze, nu pentru oameni nerecunoscători. Nici Băsescu, nici Iohannis nu au făcut nimic din ce au promis la Realitatea TV. Deci punct, nimeni nu va avea posibilitate să folosească publicul nostru ca să ajungă într-o funcţie", a explicat acesta.

De la Realitatea TV intră doar cine dorește 

Cozmin Guşă a mai spus că nu se pune problema ca fiecare moderator, colaborator, angajat al Realităţii să intre în partid. "Intră în partid cine vrea, dar avem datoria faţă de publicul nostru să nu mai participăm la minţirea lor. Poate nu este un joc normal, dar este un joc oportun în care această clasă politică este calamitată şi nerecunoscătoare. Ei atunci când au venit la Realitatea şi li s-a dat tribună au promis ceva, au promis Justiţie, nu au făcut, Dragnea a promis bunăstare, nu au făcut-o, Băsescu a promis lupta anti-baroni, nu a făcut-o. Nimeni nu a făcut nimic şi i-au minţit pe telespectatorii noştri. Avem datoria să nu îi mai lăsăm să mintă. Prin asumare, ne asumăm noi, Partidul Realitatea, şi ceea ce promitem, aia facem", a detaliat acesta.

Întrebat dacă Partidul Realitatea va fi de stânga sa de dreapta, consultantul politic a spus că perioadă ideologiilor clasice a trecut demult.

"Partidele de succes se orienteza pe nevoiele societăţilor pe termen scurt şi mediu. Şi fiecare stratifică 3-5 obiective legate de nevoile imediate. Deci, asta cu ideologiile clasice a căzut, nici de stânga, nici de dreapta, orientat pe oportunităţi şi, în cazul României, pe găurile din barcă care trebuie astupate", a explicat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că ideea acestui partid i-a venit când cei din PSDragnea au luat decizia să ne închidă, iar cei din opoziţie s-au făcut că nu văd, nu au comentat nimic.

Întrebat ce o să facă Partidul Realitatea pentru sport, Cozmin Guşă a spus: Sportul este calamitat în România din cauza administraţiei din sport care este formată doar din oameni învechiţi.

"Din păcate la toate federaţiile naţionale sunt oameni care nu mai ştiu ce se practică în sportul internaţional şi care nu sunt în stare să adapteze strategiile noi din sportul mondial la pregătirea sportivilor români. Asta este principala cauza din care suferim şi ei rămân acolo şi parazitează structura", a precizat acesta.

Ce șanse va avea partidul 

Consultantul politic a mai spus că Partidul Realitatea are şanse foarte mari. "Trebuie să măsuraţi succesul partidului lui Dan Diaconescu într-o perioadă nu atât de calamitată din punct de vedere politic, când era mult mai puţină oportunitate şi totuşi a avut un succes. Şi cum spuneam într-un editoral, nici eu nu sunt Dan Diaconescu. A avut succes pe moment, dar nu a avut anduranţă în timp. Acest partid al nostru nu se va baza decât pe profesionişti dovediţi. Nu poţi să le propui soluţii oamenilor după ureche", a declarat Cozmin Guşă.

Acesta a mai afirmat că Partidul Realitatea se adresează acelui electorat care astăzi vrea să voteze dar nu are cu cine. "Pe de altă parte dacă este un votant tradiţional în strânga sau în dreapta, fiind scârbit fie de Dragnea, fie de Orban, ne-ar prefera pe noi, e o paletă largă", a spus consultantul politic, explicând că viitorii noştri colegi nu vor fi din Realitatea.

"Scheletul acestui partid se bazează pe oameni din Realitatea şi pe oameni din mass media locală. Este vorba de oameni care au ţinut steagul sus în judeţe, care au rămas printre ultimii mohicani care mai pot să vorbească liber. Pentru că unul dintre obiectivele pe care le avem este libertatea de expresie, Primul Amendament al Constituţiei Statelor Unite care nu a fost încălcat niciodată. Oricând de mult l-ar chinui CNN pe Donald Trump nu a ridicat vreun deget împotriva lor. În România e suficient să îi critici pe ăştia de la putere şi vin peste tine cu controale sau te închid. În mod clar, vom avea o atitudine anti baron. Baronul este cea mai nocivă specie pe care a produsă perioada de tranziţie româească, pentru că baronul nu este pregătit, este lacom de bani şi nu promovează pe nimeni alticineva decât pe cei din structura lor, o rudă, o amantă sau un amant. Asta este specia care a distrus politica şi administraţia românească şi vom avea o atitudine anti-baroni", a detaliat consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai spus că în România mai sunt politicieni în regulă, primari corecţi care nu mai apucă pe la centru să fie promovaţi. "Cunosc destui şi din PNL şi din PSD care vor veni alături de noi. Împreună cu voi o să ne didicăm acestui proiect care nu va intra în contradicţie cu televiziunea", a completat el.

Întrebat ce funcţie o să ocupe în acest partid Cozmin Guşă a spus: " Eu să fiu iniţiator, şef, preşedinte, dar nu cu preţul de a candida. O să îmi asum tot din punct de vedere al coordonări, dar candidatura nu mă pasionează, am fost şi deputat, nu îmi doresc să fiu primar. Cred că un conducător politic dacă vrea să aibă o structură trebuie să se ocupe doar de ea. La prezidenţiale, o să vedem în 2019, o să avem şi noi o preferinţă", a spus consultantul politic.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy