Parlamentul European: De ce România a ignorat cetățenii săi din Diaspora?

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Gonzalez Pons, membru al grupului PPE a vorbit în Parlamentul European, acolo unde sunt prezenți atât Viorica Dăncilă, cât și Tudorel Toader, a vorbit despre protestul Diasporei românești din 10 august. El i-a întrebat pe cei doi de ce nu ascultă vocea poporului român. 

"Nu înțelegem modificările la legile propuse de guvernul dumneavoastră care periclitează echilibrul puterilor și independența justiției în România. De aceea nu putem înțelege reacția extremă a guvernului dumneavoastră în acea tragică zi de 10 august când mii de români veniți din diaspora au încercat doar să își facă vocile auzite. De aceea nu putem înțelege tăcerea și complicitatea acelor care sunt preocupați de statul de drept din alte țări, dar nu în prorpia lor țară.

Sigur, puteți ignora criticile noastre, dar ar trebui să nu ignorați niciodată vocea prorpiului dumneavoastră popor. Pentru că românii s-au luptat împotriva libertățile lor împotriva comunismului, au dat jos un regim tiran și au construit democrația. Sunt un popor decent și curajos. Doamna prim-ministru, îi ignorați. Spuneți-mi de ce nu vreți să vă ascultați poporul ce interese ascunse colcăie în spatele guvernării dumneavostră? De ce vă temeți?" a fost mesajul lui Gonzalez Pons. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel