Parlamentul a aprobat programul „Cont Junior”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Parlamentul a adoptat ordonanţa prin care statul acordă o primă de 600 de lei pe an, pentru 1.200 depuşi de părinte în cont. Deja, 10.000 de copii din România au un cont bancar prin programul "Cont Junior".

 Opoziţie spune că guvernul ia de la săraci, ca să dea la bogaţi. Uniunea Salvaţi România a votat împotrivă, iar liberalii şi deputaţii Pro România s-au abţinut la vot. 

"E o schemă de escrocare a populaţiei. E inadmisbil să deschizi un cont unei persoane care nu doreşte să deschidă un cont ci pur şi simplu cu forţa, hai să deschidem un cont. E inadmisibil să propui o schemă de acumulare a statului şi promite dobândă peste 18 ani."  a spus în Parlamnet Dan Vîlceanu, deputat PNL

Și Claudiu Năsu, deputat USR a declarat că : Ar putea fi numit un Robin Hood invers. O redistribuție de bani de la toți, inclusiv de la săraci către bogaţi. Cine își permite să economisească 100 de lei pe lună? Nu cineva care se află pe salariul minim, de exemplu.

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Munci  a spus : "Vă rog să îmi arătaţi o bancă din România, oricare, care sa dea primă la depunere 50%, că eu merg acolo și îmi pun toţi banii."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel