Părinții și-au petrecut noaptea sub cerul liber pentru a-și înscrie copiii la programele de vară în grădinițele din București

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Părinții au campat sub cerul liber în această noapte pentru a-și înscrie copiii la programele de vară în grădinițele din București / Foto: Captură video youtube
Părinții au campat sub cerul liber în această noapte pentru a-și înscrie copiii la programele de vară în grădinițele din București / Foto: Captură video youtube

Dimineața târzie a adus o imagine impresionantă în Sectorul 3 al Capitalei, unde sute de părinți au ales să-și petreacă noaptea sub cerul liber, în speranța de a obține un loc pentru copiii lor la programele de vară oferite de grădinițe și creșe.

Cu dorința puternică de a asigura o experiență educativă și distractivă pentru cei mici, acești părinți au format cozi în fața unităților preșcolare, în așteptarea deschiderii ușilor în dimineața următoare.

Într-un efort de a-i înregistra pe cei mici la grădinița dorită, părinții au decis să-și sacrifice confortul și să doarmă sub cerul liber, pentru a fi siguri că vor fi în prima linie atunci când încep înscrierile. Cu toate că locurile disponibile sunt extrem de puține, cererea pentru aceste programe de vară este copleșitoare, deoarece părinții doresc să asigure copiilor lor o grădiniță în proximitatea locuinței.

 

Doar 1200 de locuri pentru grădiniţele şi şcolile de vară.  

 

În fața Grădiniței Școlii Gimnaziale Nr. 88 și a Creșei Greierașul din Sectorul 3, părinții s-au adunat într-o așteptare plină de răbdare, formând cozi uriașe. Indiferent dacă erau în mașini, pe borduri sau pe scaune îngrămădite împreună cu perne aduse de acasă, acești părinți hotărâți au făcut tot posibilul pentru a obține un loc pentru copiii lor. Pentru a menține ordinea, o listă de ordine a fost deschisă, iar o dată la două ore se striga prezența. Din păcate, cei care nu se mai aflau la coadă erau șterși de pe listă, pierzând astfel locul obținut cu greu.

„Ministerul dă vina pe primării, primăriile dau vina pe minister. Ministerul spune că primăriile n-au bani, primăriile spun că ministerul n-a acordat suficiente locuri pentru acest program. Sperăm ca Primăria Sectorului 3 să acorde importanță acestui program și să suplimenteze numarul de locuri eligibile pentru astfel de program.”, spune Lucian Judele, viceprimar sector 3.

Până în acest moment, în sectorul 3 există 1200 de locuri pentru grădiniţele şi şcolile de vară.  

Această imagine plină de devotament parental arată dragostea și angajamentul pe care părinții îl au față de educația și bunăstarea copiilor lor. Este un exemplu elocvent al importanței pe care o acordăm pregătirii și dezvoltării lor, iar această determinare ne amintește de valoarea inestimabilă pe care o avem pentru viitorul generațiilor noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel