Papa Francisc, gest emoționant pentru familia Angelicăi, o fetiță de doar cinci ani care a murit aseară: „Sfinte Părinte, nu mai suportăm“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Papa Francisc a fost externat de la Spitalul Gemelli, unde fusese internat miercuri din cauza unor probleme respiratorii. La ieșirea din spital er așteptat de foarte mulți oameni, între care și părinții micuței Angelica, o fetiță de numai cinci ani, pe care Papa o cunoscuse în 2019, și care aseară a pierdut lupta cu moartea.

Mulțime de oameni și jurnaliști în jurul mașinii cu care Papa a părăsit spitalul Geelli din Roma. Suveranul Pontif a împărțit saluturi, mângâieri și binecuvântări și s-a oprit să se roage cu părinții micuței Angelica, care a murit noaptea trecută. Înainte de a se întoarce la Santa Marta, Papa a dorit să meargă la Santa Maria Maggiore pentru a-i binecuvânta pe toți bolnavii Maicii Domnului, în special pe copiii din secția de oncologie pediatrică pe care i-a vizitat ieri. 

"Sfinte Părinte, nu mai pot suporta. Roagă-te pentru noi..."., a strigat Serena, o femeie care și-a pierdut aseară fetița, pe Angelica, în vârstă de aproximativ cinci ani, au întrerupt atmosfera de saluturi, aplauze și urări de sănătate către Papa Francisc din mulțimea de oameni adunați la intrarea în Spitalul A. Gemelli.

Papa Francisc, gest emoționant pentru familia Angelicăi, o fetiță de 5 ani moartă aseară: „Sfinte Părinte, nu mai suportăm“

 

Suveranul Pontif a fost externat în această dimineață, după ce a primit confirmarea îmbunătățirii stării sale de sănătate, datorată și terapiei cu antibiotice, din partea echipei de medici și asistenți medicali care l-a tratat în aceste zile.  Papa a părăsit apoi spitalul în care a fost pacient pentru a doua oară într-un 500L alb, unde între timp s-a adunat un grup de persoane și jurnaliști care l-au oprit pentru a-l saluta și binecuvânta.

Din spatele mașinii a venit Serena împreună cu soțul ei Matteo și s-au apropiat de Papă pentru a-i povesti despre tragedia pe care au trăit-o cu câteva ore înainte, odată cu moartea fiicei lor din cauza unei boli genetice. Pap Francisc a ascultat cuvintele femeii care, printre lacrimi, repeta întruna "Mulțumesc, mulțumesc...". Apoi a îmbrățișat-o, strângând-o strâns la pieptul său și i-a dat un sărut pe frunte. A făcut același lucru cu soțul ei, care, cu vocea spartă de lacrimi, a spus: "Ai cunoscut-o pentru că în 2019 ai venit la Casal Bertone și ai ținut-o în brațe". "Să ne rugăm pentru Angelica", a șoptit Papa, ținând mâinile cuplului. Apoi le-a dat binecuvântarea și consolarea sa. Înainte de a se urca în mașină, Papa a salutat și mângâiat și câțiva copii.

„Sunt încă în viaţă”, a glumit Papa Francisc, la externarea din spital

 

Pentru câteva momente a stat de vorbă cu reporterii prezenți, care se adunaseră în parcarea Gemelli încă de la primele ore ale dimineții: "Vreau să vă mulțumesc vouă și muncii voastre aici, știu că unii dintre voi au petrecut noaptea. Prea mult eh, dar vă mulțumesc pentru că ați informat oamenii. Acum odihniți-vă", a spus Papa ținându-se de un baston. Corespondentei CNN Delia Gallagher, care l-a întrebat "cum se simte?", Francisc i-a răspuns cu gluma sa obișnuită: "Încă în viață!". Și, printre râsetele celor prezenți, el a explicat că miercurea trecută "a simțit doar o stare de rău, ca o indispoziție la stomac", referindu-se la problemele respiratorii pentru care a fost dus la spital. "Dar nu mi-a fost teamă", a mai mărturisit el reporterilor: "Îmi amintesc ceva ce mi-a spus un bătrân, mai în vârstă decât mine, într-o astfel de situație: "Părinte, nu am văzut moartea, dar am văzut-o venind... și e urâtă, eh!"".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel