Panică pe un aeroport din Italia. Un avion a aterizat de urgență, după ce de la motor a început să iasă fum: Mai multe zboruri, deviate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aterizare de urgență pentru zborul AZ1765 de pe aeroportul Linate cu destinația Palermo, după ce piloții au observat că iese fum de la motor.  La bord se aflau 84 de pasageri.  Aeroportul Forlanini a fost închis timp de peste o oră.

Un Airbus A320 al Ita Airways a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul Linate din Milano, la scurt timp după ce a decolat, din cauza unor probleme la motor. Aeronava a întâmpinat probleme după ce s-a lovit de un stol de păsări. Se presupune că păsările au fost aspirate de unul dintre motoare, și de acolo producerea de fum. Cu toate acestea, avionul a aterizat în siguranță, fără ca nimeni să fie rănit.

Panică pe un aeroport din Italia: Un avion a aterizat de urgență

 

Aeronava, care a decolat la ora 12.16 p.m. de la Forlanini, se îndrepta spre Palermo. Potrivit unei prime reconstituiri furnizate ziarului Corriere, aproximativ două minute mai târziu - la ora 12.18 - Airbus-ul a aspirat păsările (sau pasărea) și a început să aibă primele probleme la turbină.

După ce a efectuat mai multe viraje spre sudul orașului Milano, pentru a consuma o parte din kerosenul pe care îl avea la bord și pentru a evalua situația, aeronava a revenit pe pista Linate la ora 12.42 în mod normal, lucru confirmat și de pompieri.

La bordul zborului AZ1765 se aflau 84 de pasageri, precum și membrii echipajului. Aeroportul a fost oprit mai bine de o oră și a fost redeschis la ora 14.15. Pompierii se aflau, de asemenea, pe pistă, gata să intervină în caz de nevoie. Experții vor examina starea aeronavei pentru a decide dacă aceasta poate fi repornită sau dacă are nevoie de lucrări de întreținere. În acest din urmă caz, pasagerii vor fi transbordați în altă aeronavă.

Mai multe zboruri, deviate 

 

Închiderea temporară a aeroportului Linate a dus la devierea către alte aeroporturi a 12 avioane. Cel puțin șase avioane - de la Ita, Air France, British Airways, easyJet - au fost deviate spre Malpensa, câteva (de la Ita) spre Bergamo-Orio al Serio și alte două spre Torino (tot de la Ita). Decizia privind aceste avioane face parte din procedurile standard de luare a deciziilor din așa-numita "alternativă", care depinde de fiecare companie în parte.

Incidentele cu aeronave lovite de păsări nu sunt noi. În fiecare an, mii de astfel de incidente sunt înregistrate în întreaga lume. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel