Panică în Marea Britanie, după depistarea tulpinii Omicron: „Nu vă întâlniți înainte de sărbători, decât dacă este necesar”

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Populatia din Marea Britanie se află într-o stare de panică, după ce Ministerul Sănătății avertizează oamenii să nu „se întâlnească înainte de Crăciun decât dacă este necesar”.

Boris Johnson și Sajid Javid au încercat recent să liniștească temerile apărute după ce experții în sănătate au sugerat că este "rezonabil" ca oamenii să limiteze socializarea în perioada sărbătorilor.

Astfel, primul ministru i-a îndemnat pe oameni să nu anuleze petrecerile de Crăciun și nici spectacolele școlare. De asemenea, el a indicat că vaccinarea și accelerarea campaniei de vaccinare reprezintă singura soluție în combaterea virusului.

De cealaltă parte, având în vedere că numărul cazurilor de Omicron a ajuns la 22 în Marea Britanie, secretarul de stat pentru sănătate Sajid Javid a declarat că este posibil ca numărul acestora să crească și că 'trebuie să fim realiști', întrucât este probabil să existe deja o transmitere a noii tulpini în cadrul comunității.  

El a adăugat că oamenii ar trebui să se vaccineze pentru 'a ne oferi cele mai bune șanse de a petrece Crăciunul alături de cei dragi'.

 

,,Nu putem spune cu certitudine ce ne așteaptă"

 

"Ceea ce am văzut în ultima vreme ne-a adus aminte de tulpina din iarna trecută. Dar, deși nu putem spune cu certitudine ce ne așteaptă, avem un avantaj uriaș pe care nu l-am avut atunci: programul nostru de vaccinare, care a făcut deja atât de multe pentru a ține la distanță acest virus.

Dar aceste mijloace de apărare ne vor menține în siguranță doar dacă le folosim. Aceasta este o misiune națională și noi toți avem un rol de jucat. Dacă vrem să ne oferim cele mai bune șanse de a avea un Crăciun alături de cei dragi, cel mai bun lucru pe care îl putem face cu toții este să ne implicăm și să ne protejăm atunci când vine momentul', a spus acesta, scrie Daily Mail.

 

Marea Britanie: măști obligatorii și teste PCR la intrarea în țară

 

Noi restricții au fost impuse în Marea Britanie după depistarea unor cazuri de infectare cu Omicron, tulpina virusului care a apărut în sudul Africii. 

Noile măsuri au fost anunțate sâmbătă seara de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, scrie Mediafax. Acesta a anunțat că măștile de protecție vor fi din nou obligatorii în magazine și în transportul public.

De asemenea, toate persoanele care vor să intre în Marea Britanie vor fi obligate să facă test PCR și să se autoizoleze până când vor primi un rezultat negativ.

Boris Johnson a mai spus că oricine intră în contact cu o persoană infectată cu varianta Omicron a virusului trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile, indiferent de statutul vaccinării. Totodată, autoritățile din Marea Britanie au decis să extindă imunizarea cu doze de rapel la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani.

 

Marea Britanie a depistat primele cazuri de infectare cu Omicron

 

Măsurile au fost anunțate la puțin timp după ce în interiorul țării au fost descoperite primele cazuri de infectare cu Omicron. Două persoane infectate cu nouă tulpină a virusului SARS CoV-2 au fost depistate în Anglia, au anunțat sâmbătă autoritățile britanice, potrivit Sky News.

Specialiștii au stabilit că în Chelmsford și Nottingham, zonele în care au fost descoperite persoanele infectate, vor fi făcute teste pentru depistarea virusului. Persoanele infectate cu Omicron s-au izolat alături de rude. Cele două cazuri au legătură, au precizat autoritățile, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel