Pâinea „nor”, rețeta virală de pe TikTok, care nu îngrașă. Cea mai simplă și nouă tedință din doar trei ingrediente

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pâinea „nor”, rețeta virală de pe TikTok, care nu îngrașă. Cea mai simplă și nouă tedință din doar trei ingrediente. FOTO: captură YouTube @The Cooking Foodie
Pâinea „nor”, rețeta virală de pe TikTok, care nu îngrașă. Cea mai simplă și nouă tedință din doar trei ingrediente. FOTO: captură YouTube @The Cooking Foodie

Sunteți la trei ingrediente distanță de imaginea perfectă de pâine „nor” de pe TikTok!

Ce este pâinea „nor” de pe TikTok? Dacă sunteți pe TikTok și v-ați uitat la #cloudbread, probabil că ați văzut cele mai pufoase și mai imposibile pufuri uriașe de pâine pe care le-ați văzut vreodată. Tot ce vă trebuie sunt doar trei ingrediente: albușuri de ou, zahăr și amidon de porumb. Pâinea „nor” este în esență o bezea ușor coaptă.

Ingrediente pentru pâinea „nor”

Albușuri de ou. Albușurile de ouă sunt cele care fac pâinea „nor” pufoasă. Dacă aveți de gând să separați singur albușurile de ou, asigurați-vă că nu introduceți niciun pic de gălbenuș în albușuri. Este mai bine să vă separați ouăle în timp ce sunt reci. Veți avea nevoie de 3 albușuri mari.

Zahăr. Folosiți doar zahăr alb obișnuit. Zahărul este ceea ce va stabiliza albușurile de ou. De asemenea, zahărul îți va face pâinea „nor” un pic dulce.

Amidon de porumb. Aveți nevoie doar de un pic de amidon de porumb în pâinea „nor”, pentru a vă ajuta să absorbiți orice lichid suplimentar din bezea. Amidonul de porumb vă ajută, de asemenea, să vă strălucească bezeaua.

Colorant alimentar. Acest lucru este opțional, dacă doriți să vă faceți norii plini de culoare.

 

Pâinea „nor” - Mod de preparare

 

Se bat albușurile. Puneți albușurile într-un castron foarte curat, fără grăsimi. Începeți să bateți albușurile pe mediu-scăzut, până când sunt spumoase.

Se amestecă zahărul. Adăugați zahărul, câte puțin, și bateți până când zahărul se dizolvă și albușurile încep să fie tari.

Adăugați amidon de porumb. Îmi place să cern amidonul de porumb, astfel încât să nu existe bulgări. Continuați să bateți până când albușurile devin o bezea groasă și lucioasă. Sunt gata atunci când înclinați castronul și nu alunecă. 

Modelați norul. Folosiți o spatulă de cauciuc pentru a scoate bezeaua și dați o formă de nor pe o foaie de copt așezată într-o tavă.

Coace. Coaceți-l într-un cuptor la temperatură scăzută până devine auriu.

 

Ce gust are pâinea „nor”? Sfaturi și trucuri

 

Sinceră să fiu, această pâine „nor” este mai mult un aspect decât un gust. Poate la fel ca TikTok? Este frumoasă, pufoasă și plină de bule de aer minuscule. Este ușoară și aerisită și amintește de un marshmallow. 

Sfaturi și trucuri

Asigurați-vă că mixerul dvs. de bătut albușul este complet curat și nu conține grăsimi sau ulei.

În mod similar, asigurați-vă că există ZERO gălbenuș în albușurile de ou.

Separați ouăle cât sunt reci, dar bateți-le când ajung la temperatura camerei.

Nu adăugați tot zahărul dintr-o dată. Bezeaua va fi mai pufoasă dacă o adăugați treptat, câte 1 lingură.

Nu mixați prea mult! Dacă bezeaua începe să arate granulată sau chiar umedă, înseamnă că albușurile de ou au fost bătute în exces, iar pâinea „nor” nu va fi pufoasă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel