P.S.RO: Votul prin corespondență, o ofensă adusă diasporei

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
P.S.RO consideră că actuala majoritate amână intenționat aplicarea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale.

Comunicat de presă

 P.S.RO: Legea privind votul prin corespondență este o ofensă adusă românilor din străinătate, nereferindu-se la alegerile prezidențiale

  

Partidul Social Românesc consideră că noua lege privind votul prin corespondență este o ofensă suplimentară adusă românilor care trăiesc și lucrează în străinătate, după ce nu și-au putut exercita dreptul constituțional în noiembrie 2014. De aceea, deputații P.S.RO s-au abținut la acest vot în plenul Camerei Deputaților, așa cum a anunțat de la tribuna parlamentară liderul deputaților P.S.RO, Florentin Gust.

 

„Întreaga dezbatere privind votul prin corespondență a plecat de la nedreptatea produsă românilor din străinătate în 2 și 16 noiembrie 2014, când nu au putut să-și exercite dreptul constituțional de a-și alege Președintele. Faptul că actuala propunere se referă strict la alegerile parlamentare ne arată că actuala majoritate nu a auzit vocea sutelor de mii de români care și-au cerut acest drept”, a explicat Florentin Gust.

 

Mai mult, P.S.RO consideră că actuala majoritate amână intenționat aplicarea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale. „Ne-am obișnuit cu modul de lucru al PSD, UNPR și al partenerilor lor. Dacă la alegerile parlamentare de anul viitor vor exista nereguli, voite sau nu, în cazul votului prin corespondență, vor folosi acest pretext pentru a elimina introducerea lui la alegerile prezidențiale. Frica de a sta față în față cu românii îi sperie și sunt dispuși să facă orice pentru a evita acest lucru”, a mai adăugat vicepreședintele P.S.RO.

 

Alte țări din Estul Europei, precum Estonia sau Bulgaria, discută despre, iar unele chiar au implementat, votul electronic, pentru a asigura o participare cât mai largă a cetățenilor la procesul democratic. Introducerea unui astfel de sistem presupune o bază de date integrată cu întreaga populație a unei țări, fapt ce ar impiedica eventualele tentative de fraudare a votului. Mai mult, în urmă cu câteva săptămâni, a avut loc o dezbatere în cadrul Comisiei pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European, unde s-au adoptat o serie de modificări la legea electorală europeană pentru a permite tuturor cetățenilor europeni să voteze electronic la alegerile europarlamentare.

 

Biroul de presă al P.S.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel