Ludovic Orban: Să înțeleagă părinții și bunicii noștri. Sunt alegeri prezidențiale

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că părinții și bunicii noștri trebuie să înțeleagă că PSD a hotărât ca de la 1 septembrie să crească pensiile, ca să se resimtă în timpul campaniei electorale. 

Orban a  mai spus că "pensionarii simt pe pielea lor binefacerile regimului PSD-ist: creșterile de pensii nu s-au făcut normal, de la 1 ianuarie, pe de altă parte inflația le-a mâncat orice fel de creștere. Puterea de cumpărare a scăzut!”

PSD le-a promis pensionarilor cea mai mare creștere de pensie în 2020.

Punctul nostru de vedere e foarte clar: pensiile trebuie să crească în baza unei formule stabilită prin lege și care nu e aplicată. Culmea e că ei cresc din burtă pensiile că e an electoral, apoi se trece pe sistemul ăsta de calcul după 2022. De ce nu aplici sistemul ăsta de acum? Pensionarii și în 2018 și în 2019 au fost văduviți de creșterile la care aveau dreptul. Anul trecut, în loc să crească cu 9% de la 1 ianuarie, a crescut cu 10%, dar de la 1 iulie, deci numai șase luni, iar anul acesta au decis că le cresc de la 1 septembrie. Și asta pentru că sunt alegeri prezidențiale. 

Să înțeleagă părinții și bunicii noștri! Sunt alegeri prezidențiale, de asta au hotărât ca de la 1 septembrie să crească pensiile, să se resimtă în timpul campaniei electorale. Asta e singura logică, nu de drag față de părinții și bunicii noștri. Dacă erau cinstiți, majorau punctul de pensie cu 8% de la 1 ianuarie.

Acum ne pregătim să atacăm din nou la Curtea Constituțională Legea pensiilor, pentru că au rămas o grămadă de lucruri acolo care, credem noi, sunt neconstituționale.

Pensionarii simt pe pielea lor binefacerile regimului PSD-ist: creșterile de pensii nu s-au făcut normal, de la 1 ianuarie, pe de altă parte inflația le-a mâncat orice fel de creștere. Puterea de cumpărare a scăzut!”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel