Orban: "Depunem MOȚIUNE de cenzură dacă Guvernul nu va demisiona "

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi că liberalii vor depune o moţiune de cenzură, în această sesiune parlamentară, dacă Guvernul Dăncilă nu va demisiona.

"Românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD. (...) Din acest motiv, PNL va face toate demersurile constituţionale, legale, posibile, pentru a pune punct acestei guvernări. Repetăm solicitarea noastră către Guvern: daţi-vă demisia, (...) românii nu vă mai vor în fruntea României. În cazul în care Guvernul nu îşi va da demisia, PNL va depune, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva acestui Guvern", a declarat Orban, la finalul Biroului Executiv Naţional al PNL.

El a spus că moţiunea de cenzură va fi depusă până la finalul sesiunii parlamentare când vor considera că este cel mai potrivit moment pentru a obţine numărul maxim de voturi.

"Am mandatat conducerile celor două grupuri parlamentare să înceapă discuţiile cu formaţiunile parlamentare, cu parlamentarii individual, pentru a convinge cât mai mulţi parlamentari să se asocieze demersului PNL privitor la moţiunea de cenzură. Vom discuta probabil cu fiecare parlamentar în parte", a afirmat Orban.

Ludovic Orban a susţinut că PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării.

"După PSD suntem al doilea partid în Parlament. Dacă reuşim căderea acestui Guvern, PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. (...) Dimensiunea dezastrului provocat de guvernarea PSD - ALDE nu este cunoscută în integralitatea sa, sigur că noi am tras semnale de alarmă privitor la distrugerea totală a marilor echilibre macroeconomice, la cheltuirea nesăbuită a banului public, la întârzierea adoptării măsurilor necesare pentru a scoate din criză diferite domenii, la ritmul inacceptabil de lent de derulare a marilor proiecte de investiţii şi de absorbţie a fondurilor europene. Am atras atenţia asupra calităţii execrabile a celor trimişi de PSD - ALDE să conducă ministere, agenţii, direcţii deconcentrate care au distrus complet capacitatea administrativă a României", a mai spus liderul PNL. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel