Orașul Irpin, din regiunea Kiev, eliberat de sub ocupația rușilor: „Vom merge mai departe. Irpin este Ucraina“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
foto: șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko
foto: șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko

Orașul Irpin, din regiunea Kiev, a fost eliberat de ocupanții ruși, potrivit primarului orașului, Alexander Markushin.

Orașul Irpin din regiunea Kiev a fost eliberat de ocupanți, a declarat primarul. Apărătorii Ucrainei își securizează noi frontiere.

Despre eliberarea orașului Irpen a declarat primarul orașului, Alexander Markushin: „Irpinul nostru este eliberat de mizeria moscovită!!! Glorie Ucrainei! Glorie apărătorilor săi! Veșnică amintire pentru Eroii căzuți la datorie!" - a spus edilul orașului.

Oficialul a adăugat că evacuarea orașului continuă în prezent.

Orașul Irpin, din regiunea Kiev, eliberat de sub ocupația rușilor

 

De asemenea, el a remarcat că era încă periculos să se întoarcă la Irpin.

"Ne fixăm pe noile noastre linii și vom merge mai departe și vom elibera Bucha, Gostomel, Vorzel. Înțelegem că vor fi mai multe atacuri asupra orașului nostru și îl vom apăra cu curaj. Irpen este Ucraina", a subliniat Markușin.

Nu de aceeași soartă a avut parte orașul Harkov, care a fost practic ras de pe fața pământului. Bombardamentele au distrus  aproape 1.200 de clădiri cu multe etaje, 53 de grădinițe, 69 de școli și 15 spitale.

Orașul Harkov, făcut una cu pământul

 

Datele au fost anunțate de primarul orașului Igor Terehov. „Până în prezent, au fost distruse 1.410 obiecte de infrastructură, dintre care 1.177 sunt clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, 53 de grădinițe, 69 de școli și 15 spitale. Acesta este rezultatul agresiunii Federației Ruse”, a spus Terehov.

Primarul orașului Harkov a mai declarat că orașul este curățat în urma bombardamentelor. ”Curățăm orașul. 104 mașini sunt astăzi pe traseu și scot gunoiul”, a mai spus primarul. Aproximativ 30% dintre oameni au părăsit deja orașul. În același timp, unii se întorc înapoi.

Distrugeri mai mari ca în Cecenia

 

Vorbind cu un grup de jurnaliști ruși prin intermediul unei videoconferințe, Zelenski a declarat că invazia Rusiei a provocat distrugerea orașelor rusofone din Ucraina și a spus că pagubele sunt mai mari decât războaiele rusești din Cecenia.

El spune că suburbii întregi din jurul Kievului și orașe precum Volnovaha au fost rase de pe fața pământului. „Nu mai există case. Nu mai există străzi. Nici măcar nu le putem arăta aceste imagini ucrainenilor, atât sunt atât de îngrozitoare. Invazia Rusiei a fost brutală dincolo de orice imaginație, a povestit Zelenski.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel