Olanda ridică majoritatea restricţiilor sanitare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Olanda renunță la majoritatea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. 

Guvernul olandez a anunţat marţi ridicarea pe 25 februarie a majorităţii restricţiilor sanitare ca urmare a unei scăderi a spitalizărilor şi a cazurilor de contaminare, relatează AFP.

''Ţara se deschide din nou'', a declarat ministrul Sănătăţii, Ernst Kuipers, într-o conferinţă de presă.

''Vinerea viitoare vom reveni la orele de închidere normale'', a adăugat el.

Cum călătorești în toate țările din Europa în 2022

 

Turismul a început să își revină în ultima perioadă, astfel călătoriile au luat amploare, dar trebuie să fim atenți în continuare la măsurile de protecție. În Europa, abordarea s-a schimbat: restricțiile s-au relaxat și de la 1 februarie 2022 certificatul verde european este valabil 9 luni. Prin urmare, este necesar să treacă 9 luni de la finalizarea vaccinării, adică de la momentul în care au fost primite două doze de vaccin. Pentru cei care au primit Johnson & Johnson, aceasta înseamnă 270 de zile de la prima și singura injecție. Abordarea politică și epidemiologică s-a schimbat pentru că se acordă mai multă importanță statutului de vaccinare al oamenilor.

În Italia, certificatul verde are o valabilitate nelimitată doar pentru cei care au primit a treia doză. Europa consideră că persoanelor fără certificat verde ar trebui să li se permită să călătorească pe baza unui test efectuat înainte sau după sosire. În plus, li se poate cere să stea în carantină sau autoizolare atunci când sosesc din zone deosebit de afectate.

Cum obțin Certificatul verde valabil pentru a călători în Europa?

 

Se realizează în trei moduri:

- cu vaccinarea Covid-19, cu rezultatul negativ al unui test sau cu trecere prin boală. Practic codul QR valabil la nivel european funcționează ca un certificat verde.

Acestea sunt recomandările europene: atunci când călătorești, însă, trebuie să verifici ce reguli impune autoritatea sanitară a țării în care intri.

Există țări care cer să se prezinte și rezultatul negativ al unui test molecular chiar dacă ciclul de vaccinare primară a fost finalizat cu două doze și chiar dacă te-ai vindecat. Mai mult, trebuie avut în vedere faptul că indiferent dacă intri cu test într-o țară, nu înseamnă neapărat că barurile, restaurantele și discotecile nu iți vor cere dovada vaccinării.

Vezi și: Cum călătorești în toate țările din Europa în 2022. Ghid complet pentru Italia, Spania, Franța, Grecia, Marea Britanie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel