Olanda a anunțat interzicerea telefoanelor la școală pentru a îmbunătăți învățarea: „Mobilele nu au ce căuta în sala de clasă"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Olanda a anunțat interzicerea telefoanelor la școală pentru a îmbunătăți învățarea: „Mobilele nu au ce căuta în sala de clasă" / Foto: Unsplash
Olanda a anunțat interzicerea telefoanelor la școală pentru a îmbunătăți învățarea: „Mobilele nu au ce căuta în sala de clasă" / Foto: Unsplash

Guvernul olandez a anunțat că dispozitivele electronice, inclusiv telefoanele mobile, vor fi interzise în sălile de clasă pentru a nu mai perturba procesul de învățământ.

Inițiativa este introdusă în colaborare cu școlile și va intra în vigoare la începutul anului viitor. Vor exista unele excepții pentru elevii cu nevoi medicale sau cu handicap și pentru clasele axate pe competențe digitale.

 

Ministrul olandez al educației susține inițiativa



Interdicția nu este aplicabilă din punct de vedere juridic, dar ar putea deveni astfel în viitor.

"Chiar dacă telefoanele mobile sunt aproape interconectate cu viețile noastre, ele nu au ce căuta în sala de clasă", a declarat ministrul educației, Robbert Dijkgraaf.

"Elevii trebuie să se poată concentra acolo și să li se ofere toate oportunitățile pentru a învăța bine. Știm din cercetările științifice că telefoanele mobile perturbă acest lucru."

 

Școlile vor stabili separat care vor fi exact regulile cu privire la telefoanele mobile



Diferite studii au constatat că limitarea timpului petrecut de copii în fața ecranelor este legată de îmbunătățirea cogniției și a concentrării.

Alte tehnologii, inclusiv tablete și ceasuri inteligente, sunt, de asemenea, incluse în interdicția olandeză.

Guvernul a precizat că va fi la latitudinea fiecărei școli să convină cu profesorii, părinții și elevii asupra regulilor exacte - inclusiv dacă vor să interzică complet dispozitivele în școli.

Sistemul este rezultatul unui acord între minister, școli și organizații conexe.

Aceasta va fi revizuită la sfârșitul anului școlar 2024/2025 pentru a se vedea cât de bine a funcționat și dacă este necesară o interdicție legală.

Finlanda, Franța și Anglia vor să interzică telefoanele la școală, de asemenea

 

Anunțul vine după o decizie similară luată săptămâna trecută de Finlanda. Guvernul Finlandei a anunțat că va modifica legea pentru a facilita restricționarea utilizării telefoanelor în școli.

Alte țări, printre care Anglia și Franța, au propus, de asemenea, interzicerea telefoanelor mobile pentru a îmbunătăți învățarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel