Ofiţer MAI: Carmen Dan minte. A condus personal represiunea din Piața Victoriei

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Protestatarii pașnici din Piața Victoriei din 10 august au fost gazați și bătuți de jandarmi intervenind în forţă lăsând în urmă sute de victime.

Carmen Dan a declarat că Jandarmeria nu răspunde la comenzi politice deși IGJR îi este subordonat, Dan fiind pusă în fruntea MAI de PSD.

Colonelul de aviaţie (în rezervă) Dumitru Renţea spune că ministrul Carmen-Daniela Dan minte când spune că jandarmii nu se subordonează oamenilor politici, ci legii.

Potrivit colonelului Renţea Jandarmeria funcţionează ilegal, căci IGJR - organul de conducere al Jandarmeriei - nu are personalitate juridică, astfel că nu poate conduce Jandarmeria Română, scrie epochtimes-romania.com

Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică

Dumitru Renţea arată că modul în care sunt conduse acţiunile de ordine publică este reglementat de art. 13 alin. (5) din OUG nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne şi de HG nr. 1152/2014 privind organizarea, funcţionarea şi compunerea Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică, nicidecum de Legea nr. 60/1990.

Potrivit acestor acte normative, ministrul afacerilor Interne are în subordine nemijlocită Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică [art. 1 alin. (1) din HG nr. 1152/2014], organizat în compunerea Ministerului Afacerilor Interne.

Acest centru nu va putea fi găsit în organigrama Ministerului Afacerilor Interne "pentru că ministrul Carmen Daniela Dan refuză să-şi execute obligaţia dată de lege şi să aprobe Regulamentul de organizare şi funcţionare al Ministerului Afacerilor Interne şi Organigrama Ministerului Afacerilor Interne (art. 45 şi 49 din Legea nr. 90/2001)", susţine Renţea.

 IGJR îi este subordonată, nelegal, lui Carmen Dan

În ceea ce priveşte Jandarmeria, aceasta nu are conducere, explică Rențea. Mai exact, IGPR, organul de conducere al Jandarmeriei, nu are personalitate juridică, astfel că nu poate conduce Jandarmeria Română. Entitatea care nu are un organ intern de conducere care să exprime voinţa juridică a persoanei juridice nu există din punct de vedere juridic (art. 187 NCC). Astfel că CNCAOP şi CNCI reprezintă de fapt „organul extern de conducere” al Jandarmeriei.

  Carmen Daniela Dan a afirmat că jandarmii nu se subordonează oamenilor politici, ci legii.
„Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici. Jandarmii reprezintă o structură care respectă legea şi ierarhia militară”, transmitea ministrul în Comunicatul MAI din 11.08.2018

Potrivit lui Renţea, aceasta este o minciună.

"(Carmen Dan n.r.) Minte. Prin fişa de post, inspectorul general al IGJR este subordonat, nelegal, oamenilor politici, respectiv ei, ministrului afacerilor Interne şi unui secretar de stat al MAI înfăţişat, nelegal, în uniformă de militar (militar e doar cel ce ocupă o funcţie militară, potrivit Statutului cadrelor militare).

Carmen Dan a minţit şi când a afirmat că „Nu vă imaginaţi că ministrul de Interne dispune intervenţiile jandarmeriei, acţiunile operative ale Poliţiei sau misiunile pompierilor. Există o lege clară care stabileşte cine decide intervenţia pentru restabilirea ordinii publice, iar aseară acest ordin a fost aprobat de prefect, conform legii 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, mai explică Renţea

 

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă împotriva mulţimii care participa la mitingul Diasporei, lăsând în urmă sute de victime.

Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel