Oficial UE, cifră ȘOC: ȘASE milioane de români TRĂIESC în străinătate

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Gunther Krichbaum (CDU), preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german, a avansat joi, la Bucureşti, o cifră absolut șocantă privind numprul românilor plecați în străinătate. Acesta vorbeșete despre cifra de 6 milioane de români care ar trăi în străinătate, o cifră care nu a mai fost avansată de niciun oficial român sau străin. Până în prezent, se știe că ăn jur de 4 miliaone de români ar trăi afară, ultima cifră oficială fiind chiar 3,5 milioane de români.

"Aproape nicio altă ţară nu a suferit mai mult sub comunism decât România. Şi cine, în 1988, s-ar fi gândit că, după 30 de ani, această ţară va fi pe deplin integrată în NATO, UE şi va deţine chiar preşedinţia Uniunii? Au fost realizate foarte multe lucruri. (...) Realizările se datorează hărniciei şi angajamentului oamenilor atât sub aspect material, cât şi spiritual, iar acest lucru a fost realizat cu un major sprijin din partea UE. (...) Unele se realizează, altele nu se realizează destul de repede, dar totuşi se realizează, însă acest lucru nu se întâmplă doar în ce priveşte autostrăzile şi reţeaua feroviară, ci şi în ce priveşte statul de drept. Sunt în special tinerii ce doresc să vadă realizate în ţara lor aceste valori europene. (...) Există cifra de 6 milioane de români care ar trăi în străinătate şi trebuie să ne concentrăm eforturile pentru a diminua acest braindrain. Nu poate fi considerată o soluţie pe termen lung înlocuirea unui român printr-un vietnamez. (...) Trebuie să facem România atrăgătoare, astfel încât cei din străinătate să se întoarcă şi poate să vină şi alţii în România. E o ţară frumoasă, cu oameni minunaţi, cu peisaje frumoase", a declarat preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german.

O delegaţie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german s-a aflat la Bucureşti, de marţi până joi, pentru întrevederi politice. Delegaţia este condusă de preşedintele comisiei, Gunther Krichbaum, potrivit agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel