Oficial. Anglia, în LOCKDOWN NAȚIONAL: Călătoriile INTERZISE. Boris Johnson anunță măsuri DURE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Boris Johnosn at anunța în această seară un nou LOCKDOWN NAȚIONAL pentru a evita „dezastrul medical și moral”: magazinele neesențiale vor închise și călătoriile vor fi interzise în condițiile restricțiilor care încep JOI și se desfășoară timp de o lună. Școlile vor fi totuși deschise.

Anglia va intra într-un al doilea blocaj (lockdown) național în zilele următoare, a anunțat premierul britanic Boris Johnson. Decizia a venit la câteva ore după ce Marea Britanie a trecut de bilanțul de  un milion de cazuri de coronavirus.

Carantina totală va dura o lună și va intra în vigoare de joi, după un vot parlamentar programat la începutul săptămânii viitoare, a declarat Johnson în cadrul unei conferințe de presă sâmbătă seara.

„Trebuie să acționăm acum pentru a controla valul toamnei”, a spus el.

 

Johnson a fost obligat să facă anunțul sâmbătă după ce planurile guvernamentale au fost transmise numeroaselor ziare naționale în seara precedentă. Planul a fost inițial să anunțe măsurile luni.

- Carantina strictă va prevede închiderea pub-urilor, restaurantelor și afacerilor neesențiale, inclusiv saloane de coafură și săli de sport. Școlile, universitățile și locurile de joacă vor rămâne deschise.

- Oamenii își vor putea părăsi casele doar din motive esențiale: educație, muncă (dacă nu pot lucra de acasă), cumpărături pentru alimente, din motive de sănătate sau pentru exerciții fizice și recreere în aer liber, fie pentru a îngriji de o persoană din altă gospodărie.

- Guvernul descurajează toate călătoriile neesențiale, deși oamenii vor putea călători în străinătate pentru muncă, cu condiția să respecte regulile de carantină ale Angliei la întoarcere, potrivit CNN.

Lockdown total, până pe 2 decembrie

 

Măsurile se vor aplica numai Angliei, deoarece asistența medicală este gestionată de guvernele descentralizate din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Noul lockdown național va rămâne în vigoare până pe 2 decembrie, moment în care Johnson speră că virusul va fi suficient de controlat pentru a permite Angliei să relaxeze măsurile, regiune cu regiune.

Premierul, care a petrecut după-amiaza discutând problema cu cabinetul său, a spus anterior că vrea să „evite mizeria unui alt blocaj”, dar nu a exclus-o.

 

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel