Oana Stănciulescu: O palmă usturătoare pentru Dragnea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Jurnalista Oana Stănciulescu a declarat pentru stiridiaspora.ro că PSD a primit o palmă prin faptul că nu a putut concretiza nicio întâlnire la Sibiu cu familia europeană din care face parte. Potrivit unor știri pe surse, Frans Timmermans ar fi refuzat o întâlnire cu Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea.

Guvernul României este condus de PSD, care face parte din familia socialiștilor europeni. Cu atât mai important este faptul că PSD a fost refuzat de colegii lor europeni.

“Faptul că liderii socialiști europeni, în frunte cu Frans Timmermans, prezenţi la Sibiu cu ocazia summitului european, au refuzat să se întâlnească cu omologii români, adică Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, este o palmă grea pe obrazul PSD. Este o palmă usturătoare în primul rând pentru Liviu Dragnea pentru că el este președintele partidului și el a orchestrat războiul împotriva statului de drept, doar ca să scape de pușcărie, și a promovat un discurs antieuropean. Iar liderii europeni știu forte bine acest lucru, nu pot fi păcăliți, așa cum a crezut PSD. Zilele trecute, Liviu Dragnea spunea că a vorbit cu mai mulți colegi din diverse țări care erau șocați că PSD, prin Viorica Dăncilă, nu este prezent la summitul de la Sibiu. Sigur că nu a precizat cu cine a vorbit. Poate cu Vikor Orban, dar care nu este socialist. Pentru că ceilalți colegi europeni care au venit în România nu au vrut să se afișeze cu ei. Și să nu uităm că la Sibiu sunt 5 premieri socialiști din Spania, Portugalia, Suedia, Slovacia şi Malta. România are al șaselea premier socialist. Cu toate acestea, azi, PSD a fost izolat chiar de ai lui, într-o zi istorică pentru România și pentru Europa”, a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru stiridispora.ro.

Premierul Dăncilă susține însă că a primit mai multe întâlniri de la colegi europeni pentru discuții bilaterale la Sibiu, dar le-a refuzat.

La Sibiu are loc astăzi, chiar de ziua Europei, reuniunea informală a Consiliului European, la care participă șefi de stat și de guvern din Europa.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, declarat marți că a vorbit cu mai mulți colegi europeni pe tema summitului de la Sibiu.
"Primul ministru al guvernului Romaniei detine presedintia Consiliului Uniunii Europene... Am vorbit cu mai multi colegi din diverse tari care erau socati ca persoana care detine presedintia Consiliului Uniunii Europene nu participa la acest eveniment", a spus Liviu Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel