Oamenii care cer autostradă în Moldova: De ce REFUZA Dragnea BANI europeni?

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Reprezentaţii asociaţiilor civice ieşene care militează pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş îl acuză pe Liviu Dragnea de rea-credinţă faţă de Moldova, în condiţiile în care responsabilitatea construirii autostrăzii este pasată de la o instituţie la alta, scrie adevărul.ro

 

Dorin Dobrincu, membru al Asociaţiei Moldova vrea Autostradă, a declarat într-o conferinţă de presă, că a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor Lucian Şova şi că a aflat că porţiunea Iaşi-Târgu Neamţ va fi realizată prin parteneriat public-privat, în timp ce segmentul Târgu Neamţ-Târgu Mureş se va construi din fonduri europene.

"Segmentul Iaşi-Târgu Neamţ a trecut la Comisia Naţională de Analiză şi Prognoză, aflată sub conducerea lui Darius Vâlcov. Acest tronson se va face prin parteneriat public-privat, iar CNAIR nu mai are nicio răspundere. Celălalt tronson, Târgu Neamţ-Târgu Mureş, va fi realizat cu fonduri europene, iar caietele de sarcini vor fi scoase la licitaţie până la finele anului. Am insistat ca şi tronsonul din Moldova să fie făcut din bani europeni. Suntem nedumeriţi de ce nu se atrag bani europeni şi pentru Iaşi-Târgu Neamţ", a spus Dorn Dobrincu.

"Faptul că au transferat la Comisia Naţională de Analiză şi Prognoză ne duce cu gândul că este praf în ochi. Vor lungi discuţia în comisie. Este un act de rea-credinţă a lui Dragnea faţă de Moldova. Ei spun că fac prin parteneriat public-privat, dar dacă nu va veni nimeni să facă lucrarea, vor da vina pe străini că nu investesc în zona Moldovei. Vrem să ne vedem cu Liviu Dragnea, să ne spună care este argumentul refuzului construcţiei autostrăzii din bani europeni", a declarat Dan Radu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel